افتتاح اتاق دانشگاه سنتپترزبورگ در دانشکدة مطالعات جهان با حضور معاون بینالملل دانشگاه تهران
اتاق دانشگاه سنتپترزبورگ روسیه، در روز سهشنبه 25 اردیبهشت 1403، با حضور دکتر الهام امینزاده، معاون بینالملل دانشگاه تهران، و معاون دانشگاه سنتپترزبورگ، و مقامات سفارت روسیه، در جمع اساتید و دانشجویان دانشکدة مطالعات جهان، و اساتید و دانشجویان دانشکدة ادبیات و زبانهای خارجی دانشگاه تهران، در دانشکدة مطالعات جهان افتتاح شد.
دکتر امینزاده، دانشگاه تهران را بزرگترین دانشگاه ایران و دانشگاه مادر ایران خطاب کرد و در مقام معاون بینالملل دانشگاه تهران و حقوقدان و مشاور حقوقی وزیر امور خارجة ج.ا. ایران به مهمانان روس خوشامد گفت و افزود: «شاید سالها زودتر باید این ارتباط نزدیک میان ایران و همسایة شمالی آن، روسیه، شکل میگرفت. امروز، ما با افتخار به اساتید و دانشجویان خود توصیه میکنیم بهجای انتخاب کشورهای غربی برای گردشگری یا ادامه تحصیل، روسیه را انتخاب کنند.»
مشاور حقوقی وزیر امور خارجة کشورمان بر وجوه مشترک دو کشور، ازجمله تولیدکنندة انرژی و علاقهمند به زندگی مستقل در عرصة جهانی تأکید کرد و گفت: «در کلاس تدریسم از موازین بر حق روسیه برای استقلال، پیشرفت و رفاه ملت خود دفاع میکنم. امروز دانشگاه تهران، همکاری و منابع علمی و پژوهشی، تبادل استاد و دانشجو با 56هزار دانشجو را بهروی دانشگاه سنتپترزبورگ گشوده است.»
دکتر امینزاده از تمامی مهمانان حاضر در نشست برای حضور در جشن نودمین سالگرد تأسیس دانشگاه تهران، و 1757 سال آموزش عالی در ایران با ثبت یونسکو به نام دانشگاه جندیشاپور، دعوت کرد. همچنین، از جشن 500 سالگی روابط ایران و روسیه در بهمن ماه با دعوت از چهارده دانشگاه برتر روسیه سخن گفت.
دکتر سلطانینژاد، مشاور بینالملل دانشکدة مطالعات جهان، ضمن ابلاغ خوشامدگویی دکتر سعیدرضا عاملی، رئیس دانشکدة مطالعات جهان، علت عدمحضور ایشان را در این مراسم، حضور ایشان بهعنوان دبیر کنگرة بزرگ و بینالمللی امام رضا (ع) در مشهد اعلام کرد. وی وجود رشتة مطالعات روسیه را در دانشکدة مطالعات جهان، از نقاط قوت این دانشکده در تقویت روابط میان دانشگاه تهران و دانشگاه سنتپترزبورگ و رسیدن به نتایج پربار علمی دانست.
رئیس بخش بینالملل وزارت امور خارجة روسیه، افزایش همکاریهای آموزشی و پژوهشی را راهی مطمئن برای افزایش همکاریهای مختلف میان دو کشور اعلام کرد. وی گفت: «وجود رشتة مطالعات ایران و زبان و ادبیات فارسی از سال 1811م، تأسیس رشتة مطالعات جمهوری اسلامی ایران از سال 2017م در دانشگاه سنتپترزبورگ، و امروز، افتتاح اتاق این دانشگاه، در دانشکدة مطالعات جهان دانشگاه تهران معرف اهمیت ایران برای روسیه است.»
کاردار سفارت روسیه در ایران نیز ضمن یادآوری این نکته که قدمت آموزش عالی در ایران و روسیه و اهمیت آن برای هر دو کشور بسیار زیاد است، گفت: «دکتر مهدی سنایی یکی از حامیان جدی آموزش زبان فارسی در روسیه بودند.» همچنین، از مرحوم دکتر جهانگیری یاد کرد که مترجم سفارت ایران در روسیه بودند و بدون ایشان روابط میان دو کشور شکل نمیگرفت. وی افزود: «روابط ایران و روسیه، امروز، در سطحی است که تاکنون دو کشور به خود ندیدهاند و در تمامی حوزهها در حال گسترش روابط خود هستند. باور ما بر این است که هر دو کشور بدون تربیت کارشناسان خبره و آشنا به مسائل دو کشور، نمیتوانند روابط مؤثری با یکدیگر برقرار کنند. مشترکات دو کشور ایران و روسیه، فقط تولید انرژی نیست، افرادی که ما در دانشگاههای دو کشور تربیت میکنیم، سرشار از انرژیهای مثبت و زیاد هستند.»
معاون دانشگاه سنتپترزبورگ حضور در جمع صمیمی اساتید و دانشجویان دانشکده را چنان خوشایند دانست که سخنرانی رسمی خود را به دلگفته تبدیل کرد و افزود: «انسانها، روابط میان آنها و درک متقابل آنها از هم بزرگترین ارزشهای دنیا محسوب میشود. در نمایشگاه کتاب تهران نیز گفتم که بهمحض ورود به ایران، گرمی مردم این کشور را احساس کردم و با اینکه میدانم افراد کمی در ایران روسی میدانند، در برخورد با آنها میبینم که مرا میفهمند. با دریچهای که از سوی دو دانشگاه تهران و سنتپترزبورگ به روی دو کشور گشوده شده است، یقین دارم که به تقویت روابط دو کشور در جنبههای مختلف کمک خواهد کرد.»
دکتر مهدی سنایی، دکتر احسان رسولینژادی، دکتر خدایار براری، و دکتر الهه کریمی، از روسشناسان دانشکدة مطالعات جهان، دکتر محمد سلطانینژاد، مشاور بینالملل دانشکده و دکتر عبدالمجید اسکندری، مدیرکل روابط بینالملل دانشگاه، در کنار دکتر امینزاده، از میزبانان این نشست بودند. ترجمة بخش عمدهای از سخنرانیها را نیز دکتر زهرا محمدی، از اساتید دانشکدة ادبیات و زبانهای خارجی دانشگاه تهران، بر عهده داشت.
دانشگاه تهران، در آستانة جشن نودمین سال تأسیس خود، و دانشگاه سنتپترزبورگ در آستانة جشن سیصدمین سال تأسیس، این تقارن را برای آغاز این افتتاح به فال نیک انگاشتند.
گسترش همکاریهای علمی و آموزشی، تبادل استاد و دانشجو، و برگزاری نشستها و همایشهای مختلف از اهداف مهم این افتتاح بود.
دیدگاهتان را بنویسید