نشست با نودانشجویان ورودی 1402 دانشکدة مطالعات جهان
نشست با نودانشجویان ورودی 1402 دانشکدة مطالعات جهان، با حضور دکتر سعیدرضا عاملی، رئیس دانشکده، و اعضای هیئت رئیسه، در روز دوشنبه 17 مهر 1402، در تالار حنانة دانشکده برگزار شد.
دکتر عاملی دانشجویان را همکاران علمی دانشکده و اعضای جدید خانوادة مطالعات جهان خطاب کرد و بر حفظ آرامش محیط آموزشی و تحقیقاتی تأکید داشت و افزود: «دانشکدة مطالعات جهان از سرمایة انسانی و اجتماعی اساتید ارزشمند و اندیشمند، کارکنان مسئولیتپذیر و دانشجویان صاحب اخلاق و دانش برخوردار است. تمامی اینها با هم سرمایة اجتماعی کار جدی و هدفمند و اعتماد به آینده را خلق میکند.»
مؤسس دانشکدة مطالعات جهان با بیان تاریخچة تأسیس این دانشکده، خبر از توسعة رشتههای جدید داد: «دانشکدة مطالعات جهان دورهای 19 ساله را، از زمان تأسیس مؤسسة مطالعات آمریکا و اروپا در سال 1383، پشت سر گذاشته است. تمامی رشتههای این دانشکده، بهجز دو رشتة ایرانشناسی و شیعهشناسی که در آن تغییراتی اعمال شد، محصول تلاش و همت اعضای محترم هیئت علمی دانشکده است. چهار حوزة مأموریت دانشکده هم ناظر بر کشورشناسی است و هم به مسائل موضوعی جهان و با ظرفیت کشورشناسی بهسمت مطالعات منطقهای و روابط بینالملل حرکت میکند.»
کسب دانش با فهم محیط و در فضای واقعی، و برنامهریزی دانشجویان کارشناسیارشد برای اتمام مدت تحصیل در چهار سال، و دانشجویان دکتری در 6 ترم (3 ترم کلاس و 3 ترم رساله) از موارد درخواستی رئیس دانشکده از دانشجویان بود.
دکتر عاملی با بیان این مطلب که «جهان امروز و نسل امروز با متغیرهای پیچیدهتری همراه است»، چهارده خصوصیت را برای دانشجوی مطلوببودن برشمرد: 1. هدفمندی و تلاش برای کسب عمق دانش با رویکرد حل مسئله؛ 2. داشتن عرق ملی به جمهوری اسلامی و عرق مردمی در مسیرگرهگشایی از مسائل کشور و چالشهای موجود و پاسخ به مسائل جهانی با رویکرد واقعبینانه؛ 3. افزایش توانایی در روش تحقیق و بهرهمندی از تحقیقات اصیل و دست اول (عمر خود را صرف مطالعات مروری و تحلیل ثانویة دادههای دیگران نکنید.)؛ 4. انگیزهمندبودن و برخورداری از جدیت و همت بلند؛ 5. داشتن نظم فکری و داشتن برنامة نظاممند؛ 6. اهل تفکر و نوآوری، در عین منطقیبودن؛ 7. قدرت خوب شنیدن و یادداشتنویسی؛ 8. ارتقای و مهارتهای علمی مرتبط با حوزة دانشی خود و تسلط بر نرمافزارها و فناوریهای جدید؛ 9. پیوند با خدا و تعالیم الهی، تواضع و برخورداری از اخلاق و کرامت انسانی؛ 10. اهل کار سخت علمیبودن؛ 11. شکستپذیربودن و انعطاف برای جبران؛ 12. بهدنبال تغییر در روش و منشبودن در کار علمی (استمرار و تمرکز منافی تغییر نیست)؛ 13. حفظ نشاط و روحیه؛ 14. شجاعت و برخورداری از اعتمادبهنفس در طرح سؤال، ایده و در تحقیق.
دکتر روحاله حسینی، معاون علمی دانشکده، دیگر سخنران این نشست بود که به طرح نکات مهم آموزشی در پنج محور اصلی پرداخت: 1. ثبتنام حضوری پیش از شروع هر نیمسال برای نیمسال بعد الزامی است. 2. تحصیل در هر دو مقطع ارشد و دکتری تماموقت است و لذا اشتغال دانشجو به آموزش و پژوهش در خارج از ساعات کلاس درس ضروری است. 3. از همین ابتدا توصیه میشود برنامهریزی مدونی برای دفاع از طرحنامه (پروپوزال) در پایان نیمسال سوم انجام گیرد. 4. هرگونه درخواستی از حوزة آموزش از طریق مکاتبه و با استفاده از ایمیل دانشگاه (dgr.fws@ut.ac.ir) باشد. 5. پیش از مراجعه به آموزش، در خصوص امور آموزشی ابتدا با مدیر گروه صحبت شود.
دکتر احسان رسولینژاد، معاون اجرایی و فرهنگی دانشکده، نیز حول این پنج موضوع اصلی با دانشجویان سخن گفت: 1. شرایط و مقررات دریافت وام دانشجویی؛ 2. شرایط و مقررات استفاده از خوابگاه؛ 3. نکات لازم دربارة استفاده از سلف؛ 4. برنامههای فرهنگی؛ 5. انضباط دانشجویی (نظامنامة اخلاق دانشگاه تهران).
بخش بینالملل دانشکده با سخنرانی پروفسور جین لیانگسیانگ، از دانشگاه شانگهای، به موضوع «روابط این و چین» اختصاص یافت. دکتر محمد سلطانینژاد، مشاور بینالملل دانشکده، اعلام داشت نکات لازم دربارة فرصت مطالعاتی دانشجویان و دیگر موارد کلیدی در حوزة بینالملل در نشست مستقل دیگری با دانشجویان طرح خواهد شد.
در این نشست دو تن از دانشجویان پیشین دانشکده، سرکار خانم احتشامنیا، فارغالتحصیل کارشناسیارشد مطالعات هند و دانشجوی دکتری فعلی، و دکتر توحید اسدی، فارغالتحصیل رشتة مطالعات آمریکا و از مدرسان فعلی دانشکده، تجربة تحصیل در دانشکده و نکات کلیدی برای موفقیت بیشتر نودانشجویان را بهاشتراک گذاشتند.
در پایان نشست نیز عکس دستهجمعی دانشجویان یادگار ماندگار این نشست شد.
ادارة این نشست را زهرا جلالزاده، سرپرست حوزة ریاست، برعهده داشت.
با آرزوی سلامت و توفیق روزافزون برای تمامی دانشجویان گرامی دانشکدة مطالعات جهان
دیدگاهتان را بنویسید