نهمین نشست از سلسلهنشستهای مروری هفته، مروری بر تاریخ توسعة اقتصاد بریتانیا
[av_textblock size=” font_color=” color=”]
نهمین نشست از سلسلهنشستهای مروری هفته، مروری بر تجربة توسعة اقتصادی کشورها با رویکرد مطالعات کشوری و تمرکز بر حوزة توسعة اقتصادی، با موضوع «مروری بر تاریخ توسعة اقتصاد بریتانیا (جلسة نخست)» در روز سهشنبه 2 مرداد ۱۳۹۷ در سالن شورای دانشکدة مطالعات جهان با سخنرانی دکتر پیروز، برگزار شد.
در این جلسه سیر کلی توسعة اقتصادی انگلستان از ابتدای تشکیل تا بعد از جنگ جهانی دوم بررسی شد. ضرب سکه و خلق پول تا استعمار کشورها و سیاست کشور انگلستان در قبال سایر کشورها از مطالب مطرح در این نشست بود.
انگلستان با تأسیس شرکتهایی با هدف تجارت در کنار اهداف سیاسی به توسعة تجارت پرداخت. همچنین، در برخی موارد این اجازهنامة تجاری از سوی کلیسا داده میشد.
یکی از نهادهای مورد توجه در انگلستان، بانک مرکزی این کشور است که برای مثال از طریق نظارت قوی (هشدار به برکناری مدیر بانک و عزل و نصب هیئت مدیرة جدید و جریمهها) بر بانکهای تجاری از ورشکستگی آنها در آینده جلوگیری میکند.
دکتر پیروز دو عامل موفقیت انگلستان در استعمار کشورها را تلگراف و راهآهن میدانند؛ عواملی که باعث شد تا از درگیریها در این کشور جلوگیری شود و با وجود جمعیت کمی که داشت بر هند پرجمعیت مسلط گردد. این روحیة استعمارگری که البته در برخی دیگر کشورهای قدرتمند نیز وجود داشت باعث شد تا کشوری چون آلمان، همچنین ژاپن، بهدنبال پیداکردن مستعمرات خود، وارد جنگ شوند و جنگ جهانی شکل گیرد.
[/av_textblock]
[av_slideshow size=’featured_large’ animation=’slide’ autoplay=’true’ interval=’5′ control_layout=”]
[av_slide slide_type=’image’ id=’6302′ video=” mobile_image=” video_ratio=” title=” link_apply=” link=’lightbox’ link_target=”][/av_slide]
[av_slide slide_type=’image’ id=’6303′ video=” mobile_image=” video_ratio=” title=” link_apply=” link=’lightbox’ link_target=”][/av_slide]
[/av_slideshow]
دیدگاهتان را بنویسید