نشست هیئت رئیسه و رؤسای گروههای دانشکدة مطالعات جهان و دانشکدة جغرافیا
[av_textblock size=” font_color=” color=”]
با هدف اجرای مفاد تفاهمنامه بین دو دانشکده و دایرکردن مقطع کارشناسی در دانشکدة مطالعات جهان، نشست تبادل آرا میان اعضای هیئت علمی دانشکدة مطالعات جهان و دانشکدة جغرافیا در 17 اردیبهشت 1397 در تالار ملل دانشکدة مطالعات جهان برگزار شد.
در این نشست که دکتر مجتبی قدیری، معاون اداری و مالی دانشکدة جغرافیا، دکتر سید ناظم علویپناه، مدیرگروه GIS، دکتر سید عباس احمدی، معاون دانشجویی و فرهنگی دانشکده و عضو کمیتة برنامهریزی جغرافیای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، دکتر علیاکبر شمسیپور، مدیر گروه جغرافیای طبیعی، دکتر فرشاد امیراصلانی، مشاور بینالملل دانشکدة جغرافیا، دکتر حسین منصوریان، عضو هیئت علمی گروه برنامهریزی شهری و مسئول روابط عمومی دانشکدة جغرافیا دکتر ابراهیم مقیمی، رئیس دانشکدة جغرافیا، را همراهی میکردند با دکتر سید سعیدرضا عاملی، رئیس دانشکدة مطالعات جهان، دکتر ناهید پوررستمی، معاون آموزشی، پژوهشی و تحصیلات تکمیلی دانشکده، دکتر سید محمد مرندی، مدیرگروه مطالعات آمریکا، دکتر یونس شکرخواه، مدیرگروه مطالعات بریتانیا، دکتر محمد سمیعی، مدیرگروه مطالعات ایران، دکتر امیربهرام عرباحمدی، مشاور بینالملل دانشکده، دکتر محمدرضا سعیدآبادی، مدیرگروه جنوب و شرق آسیا و اقیانوسیه، و دکتر احسان رسولینژاد، عضو گروه روسیه به بررسی جنبههای مختلف آموزش و مقاطع آموزشی پرداختند.
در ابتدای نشست دکتر عاملی، ضمن ابراز خیرمقدم به حضار و تبریک روز معلم، تاریخچهای از شکلگیری دانشکدة مطالعات جهان را بیان کرد. رئیس دانشکدة مطالعات جهان با بیان این مطلب که دانشجویان فارغالتحصیل در این دانشکده، جذب بازار کار شدهاند و درخواست برای جذب نیروی کار به این دانشکده در مورد رشتههای مختلف داده میشود، هدف این دانشکده را در راهاندازی مقطع کارشناسی تربیت نیروی کارشناس برای مطالعات جهان بهطور عام و تربیت نیروی زبده و کارآمد در یکی از حوزههای کشوری بهطور خاص، همچنین ایجاد زمینه برای دورههای کارشناسیارشد مطالعات جهان دانست.
دکتر پوررستمی نیز با بیان این مطلب که کارگروهی برای بررسی دانشگاههای معتبر دنیا در دانشکده تشکیل شده است، و نتیجة مطالعات ما را به الگویی نزدیک میکند که تأمینکنندة سه محور اصلی در طراحی رشته باشد: 1. دروس پایه و تخصصی برای همة حوزههای مطالعات جهان 2. یک سال تمرکز بر یکی از محورهای هشتگانة زبانی دانشکده، 3. مطالعة پایه روی یکی از کشورهای محل توجه مطالعات جهان مثل آلمان، آمریکا، بریتانیا، روسیه، فرانسه، هند، عراق، مصر، فلسطین و جنوب آفریقا.
دکتر مقیمی، ضمن استقبال در مشارکت در راهاندازی رشتة کارشناسی در دانشکدة مطالعات جهان، ابراز امیدواری کرد در حوزههای دیگر نیز همکاری این دو دانشکده ادامه یابد و پیشنهاد تأسیس پردیس علوم جغرافیایی و عضویت دانشکدة مطالعات جهان در آن پردیس را مطرح کردند.
دکتر قدیری با تأکید بر تأمین نیاز جامعه، خواست دانشگاه و توقع و هدف دانشجو از تحصیل در دانشگاه، راهاندازی رشتههای دانشگاهی را با توجه به نیاز جامعه ضروری دانست، بهگونهای که بدون نیاز به آموزشهای تکمیلی فارغالتحصیلان بتوانند به بازار کار وارد شود.
دکتر علویپناه نیز بر ضرورت نگاهی جامعتر به دانشگاه و تحصیل در دانشگاه، بر پایة اصل واحدبودن کرة زمین تأکید ورزید.
دکتر امیراصلانی، ضمن بیان توفیق دانشکدة جغرافیا در ارتقای رتبههای بینالمللی خود در QS و تایمز، پیشنهاد تشکیل رشتههای ترکیبی را ابراز داشت.
دکتر احمدی توجه به تجربههای داخلی در کنار تجربههای خارجی را نیز ضروری دانست و پیشنهاد کرد پس از این نشست، کارگروهی عملیاتی تشکیل شود.
دکتر شمسیپور مطالعات جهان را محدود به حوزة سیاست ندانست و ورود علایق جهانی، از جمله مسائل محیطزیستی را نیز بااهمیت خواند.
دکتر منصوریان، ضمن بیان توفیق دانشکده در ادغام پنج رشته در سال 1395، ضرورت استفاده از دانشکدههای دیگر و استادان خبره در حوزههای مختلف از جمله سیاست، اقتصاد و تاریخ را مهم خواند.
در پایان دکتر عاملی جمعبندی کردند که دانشکدة مطالعات جهان علاقهمند است چه در سطح دورة کارشناسی مطالعات جهان و چه در سطح دورة کارشناسیارشد با دانشکدة جغرافیا همکاری داشته باشد و بر اساس توصیة همکاران محترم در دو دانشکده شاید بهتر باشد طراحی و اجرای رشته در یکی از رشتههای جدید مقطع کارشناسیارشد صورت گیرد. در خصوص تشکیل پردیس جدید هم بهنظر میرسد فعلاً امکانپذیر نیست و وجود اشتراک مطالعات بینالمللی با سایر رشتهها نیز اهمیت دارد. بهدنبال این نشست صمیمی، کمیتة مشترک طراحی رشته تشکیل خواهد شد.
[/av_textblock]
[av_slideshow size=’featured’ animation=’slide’ autoplay=’true’ interval=’5′ control_layout=”]
[av_slide id=’5914′][/av_slide]
[av_slide slide_type=’image’ id=’5915′ video=” mobile_image=” video_ratio=” title=” link_apply=” link=’lightbox’ link_target=”][/av_slide]
[av_slide slide_type=’image’ id=’5916′ video=” mobile_image=” video_ratio=” title=” link_apply=” link=’lightbox’ link_target=”][/av_slide]
[/av_slideshow]
دیدگاهتان را بنویسید