نشست مجازی دانشجویان مطالعات ترکیه با سفیر و اعضای سفارت ایران در ترکیه
[av_textblock size=” font_color=” color=”]
نشست مجازی دانشجویان مطالعات ترکیه با سفیر و اعضای سفارت ایران در ترکیه در روز جمعه 10 دی 1400 برگزار شد.
در این نشست اسکایپی به همت دانشجویان رشتة مطالعات ترکیه و دکتر رضا دهقانی، مسئول این رشتة در دانشکدة مطالعات جهان، دکتر ناهید پوررستمی، معاون پژوهشی و آموزشی دانشکده، محمد فرازمند، سفیر جمهوری اسلامی ایران در ترکیه بههمراه دکتر شمسی، رایزن مطالعاتی سفارت ایران در ترکیه، و دکتر سلیمانپور، رایزن علمی سفارت حضور داشتند.
در ابتدای نشست دکتر پوررستمی و دکتر دهقانی توضیحاتی دربارة ساختار و رشتههای دانشکدة مطالعات جهان و چگونگی تأسیس و هدف از رشتة نوپای مطالعات ترکیه بیان داشتند.
پس از آن، سفیر ایران در ترکیه دربارة محدودیت ارتباطی، بهخصوص ارتباطات علمی با همتایانمان در کشور ترکیه و سفارت ایران در ترکیه، بر نقش هماهنگکننده و ارتباطدهندة این سفارت و تلاش برای برقراری ارتباطات به بهترین نحو و بهثمرنشستن آن تأکید کرد. سپس از اهمیت همکاری ایران و ترکیه از جنبههای مختلف صحبت کرد و خاطرنشان کرد هماینک مراکزی وجود دارد که در چارچوب همکاریهای بین ایران و ترکیه، از پروژههای علمی حمایت مالی میکنند.
دکتر شمسی ضمن ابراز خوشحالی از برگزاری این نشست، از مشکلاتی همچون عوامزدگی فهم سیاست و روابط خارجی ایران در قبال ترکیه یاد کرد و اظهار داشت این مسئله کار دانشجویان مطالعات ترکیه را سختتر میکند، چراکه بررسی علمی و بهدور از فضای عوامزدگی و هیجانی، اقتضای فضای دانشگاهی و علمی است و بر اهمیت رشتة مطالعات ترکیه تأکید داشت. در ادامه افزود: «در حوزة اندیشکدهای و دانشگاهی، سفارت میتواند یاریرسان باشد، چراکه طرف ترکیه بسیار مشتاق به تعاملات علمی دوسویه با کشور ایران است.»
دکتر سلیمانپور نیز توضیحاتی دربارة شرح وظایف دفتر رایزنی علمی داد و خاطرنشان کرد دفتر رایزنی علمی بهتازگی و در سال 1400 در سفارت تأسیس شده است. این دفتر نمایندة وزارت علوم و وزارت بهداشت در ترکیه است و به امور دانشجویان ایرانی ساکن ترکیه و اروپای جنوبشرقی و شرقی مانند یونان و قبرس میپردازد و تسهیلکننده مراودات علمی بین ایران و ترکیه و کشورهای جنوبشرقی اروپاست. در ادامه، دکتر سلیمانپور دربارة پروژهها و بورسهای علمی و تحقیقاتی مشترک بین ایران و ترکیه مانند بورس مولانا و پروتکل همکاری مشترک ایران و توبیتک توضیحاتی داد و اعلام کرد دفتر رایزنی علمی آمادگی دارد تا در زمینة رایزنی برای فرصتهای مطالعاتی، حمایت از پروژهها، و طرح تبادل استاد و دانشجو کمک کند.
دانشجویان حاضر در نشست نیز به طرح مسائل و تقاضاهای خود پرداختند که اهم آن رایزنی برای بهرهگیری از فرصتهای مطالعاتی، مساعدت سفارت برای انجام سفر علمی به ترکیه و دیدار از دانشگاههای آنجا، ایجاد ارتباط با اساتید مطرح کشور ترکیه و اطلاعرسانی و مساعدت برای استفاده از بورسهای اعطایی از سوی مراکز علمی و دانشگاهی کشور ترکیه بود.
در ادامة نشست، گفتگوهایی نیز درخصوص مناسبات دیپلماتیک بین ایران و ترکیه مطرح شد. سفیر ایران در ترکیه قول مساعد داد که مجموعة سفارت، بهویژه دفتر رایزنی علمی، مساعدت لازم را برای تسهیل مرودات علمی بین دانشکدة مطالعات جهان دانشگاه تهران، بهخصوص دانشجویان رشتة مطالعات ترکیه انجام خواهد داد.
[/av_textblock]
دیدگاهتان را بنویسید