” نشست موسسه مطالعات آمریکای شمالی و اروپا با همکاری دانشکده مطالعات جهان و انجمن ایرانی زبان و ادبیات فرانسه “
[av_one_full first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=”]
[av_slideshow size=’featured’ animation=’slide’ autoplay=’false’ interval=’5′ control_layout=”]
[av_textblock size=’17’ font_color=” color=”]
” نشست موسسه مطالعات آمریکای شمالی و اروپا با همکاری دانشکده مطالعات جهان و انجمن ایرانی زبان و ادبیات فرانسه “
به همت موسسه مطالعات آمریکای شمالی و اروپای دانشکده مطالعات جهان پروفسور ژان ایو گِرَن، استاد دانشگاه سوربن نوول پاریس 3 در نشست اعضاء انجمن ایرانی زبان و ادبیات فرانسه، در زمینه “ادبیات متعهد در فرانسه” سخنرانی نمود. این نشست به زبان فرانسه در روز چهارشنبه 9 بهمن ماه 1396 در تالار ایران دانشکده مطالعات جهان برگزار شد.
پروفسور ژان ایو گِرَن با نام بردن از نویسندگانی مانند ویکتور هوگو و ولتر بعنوان سردمداران ادبیات متعهد یا سیاسی فرانسه در قرن 19، اشارهای به تاریخ 1890 میلادی کرد، زمانی که امیل زولا به حمایت از دریفوس، افسری یهودی در ارتش فرانسه که به خیانت به نفع آلمان متهم شده بود، رسالهای منتشر کرد.
پروفسور گِرَن انتهای قرن 19 میلادی را بعنوان آغاز ادبیات متعهد معرفی کرد. وی با اشاره به تئوریسازی ادبیات متعهد توسط سارتر، از او بعنوان پیشگام در ادبیات متعهد قرن 20 نام برد.
در ادامه ایشان به بررسی مشخصات ادبیات متعهد و تفاوت آن با ادبیاتی که از ایدئولوژی خاص حمایت میکند پرداخت. وی افزود مورد اول سعی در نشان دادن دنیا به خواننده دارد ولی مورد دوم سعی در القای یک ایدئولوژی است.
پروفسور گِرَن سپس به نویسندگان متعهد دیگر مانند کامو، الوار، آراگون و … اشاره کرد و در پایان به بررسی انواع مختلف ادبیات متعهد مانند رساله، رمان و نمایشنامه پرداخت.
[/av_textblock]
[/av_one_full]
دیدگاهتان را بنویسید