ششمین نشست از سلسلهنشستهای مروری هفته: مروری بر توسعة اقتصادی ژاپن
[av_textblock size=” font_color=” color=”]
ششمین نشست از سلسلهنشستهای مروری بر تجربة توسعة اقتصادی کشورها با رویکرد مطالعات کشوری و تمرکز بر حوزة توسعة اقتصادی، با موضوع «مروری بر توسعة اقتصادی ژاپن» (جلسة سوم) در روز سهشنبه 29 خرداد 1397 در تالار اندیشة دانشکدة مطالعات جهان با سخنرانی دکتر ناهید پوررستمی، معاون آموزشی، پژوهشی و تحصیلات تکمیلی و استاديار گروه آموزشی مطالعات جنوب شرق آسیا و اقیانوسیة دانشکدة مطالعات جهان دنبال شد.
جلسة دوم این نشست در روز سهشنبه 8 خرداد 1397 (برای مشاهدة خبر اینجا کلیک فرمایید) و جلسة نخست این نشست در 4 اردیبهشت 1397 (برای مشاهده خبر اینجا کلیک فرمایید) برگزار شده بود. دکتر پوررستمی در ادامة دو سخنرانی پیش خود اوضاع اقتصادی و سیاسی ژاپن در بحبوحة جنگ جهانی دوم تا زمان حاضر و نخستوزیری شینزو ابه را بررسی کرد. ژاپن پس از جنگ جهانی با تأسی از فرهنگ فاشیسم و ناامیدی مردم از احزاب سیاسی، به نظامیگری روی آورد، اما پس از مدتی بهدلیل ناکارآمدی آن مجدداً احزاب در صحنة سیاسی حاضر شدند. بهدنبال رکود، ژاپن با استفاده از توصیههای اقتصاددانان خود، همچنین طرح دوج موفق به گذر از بحران پیشآمده شد و وارد دوران رشد سریع و انفجار مصرفی شد.
اما طولی نکشید که بحران مالی جدید، ژاپن را وارد رکود طولانیمدتی کرد که تاکنون ادامه دارد. ژاپن امروز با مشکلاتی نظیر رشد اقتصادی پایین، تورم منفی، پیری جمعیت، و نابرابریهای اجتماعی دستوپنجه نرم میکند. سؤال این است که آیا دکترین ابهنامیکس میتواند راهحلی برای برونرفت از این بحران باشد؟
[/av_textblock]
[av_slideshow size=’featured_large’ animation=’slide’ autoplay=’false’ interval=’5′ control_layout=”]
[av_slide id=’6080′][/av_slide]
[/av_slideshow]
دیدگاهتان را بنویسید