سیونهمین نشست کرسی یونسکو در فضای مجازی و فرهنگ: دوفضاییشدن جهان
[av_textblock size=” font_color=” color=”]
سیونهمین نشست کرسی یونسکو در فضای مجازی و فرهنگ: دوفضاییشدن جهان با عنوان «مقدمهای بر شناخت مطالب درست و نادرست در عصر شبکههای اجتماعی» با سخنرانی دکتر شاهو صبار، استادیار دانشکدة مطالعات جهان دانشگاه تهران، در روز سهشنبه 7 اردیبهشت 1400، ساعت ۱8:۰۰ الی 19:۳۰ بهصورت مجازی در کانال اینستاگرام کرسی برگزار شد.
به گفتة دکتر صبار: «ما از روزگاری که محدودیتها در دسترسی به اطلاعات، از بزرگترین چالشها در انتشار دانش در جامعه به حساب میآمد گذر کردهایم، اما بهنظر میآید که در چاه یا چالة دیگری افتادهایم. در عصر دیجیتال، هر روز در سیلابی از مطالب درست و نادرست دستوپا میزنیم و گویی راه آسانی نداریم که میزان قابلاعتمادبودن بودن آنها را بررسی کنیم.»
دکتر صبار، در نشست سیونهمین کرسی، از خطری بزرگ سخن گفت: «پذیرش آسان مطالبی که از طریق شبکههای اجتماعی دریافت میکنیم.» همچنین، با بیان گزارشی از یکی از پژوهشهایی که در این زمینه انجام داده است، از توجه به «الگوهای تکرارشونده» بهمنزلة یکی از راههای شناخت برخی مطالب درست از نادرست سخن گفت.
این استاد ارتباطات، در بخش بعدی این سخنرانی، به سوءتفاهمهای موجود در جامعه دربارة مفهوم «علم» پرداخت و با طرح مثال و بحث نظری توضیح داد که چگونه درک ضعیف از مفهوم علم در میان مردم، فضا را برای باورپذیری مطالب نادرست و غیرعلمی و حتی کماثرشدن نهاد علم در جامعه فراهم میکند.
دیدگاهتان را بنویسید