سیوسومین نشست کرسی یونسکو در فضای مجازی و فرهنگ: دوفضاییشدن جهان
سیوسومین نشست کرسی یونسکو در فضای مجازی و فرهنگ: دوفضاییشدن جهان با عنوان «تحلیل روشمند سیر حرکت پیامها در شبکههای اجتماعی» با سخنرانی دکتر شاهو صبار، استادیار دانشکدة مطالعات جهان دانشگاه تهران، در روز دوشنبه 26 آذر 1399، ساعت 16:00 الی 17:30 بهصورت مجازی در کانال اینستاگرام کرسی برگزار شد.
دکتر صبار گفت: «در صورتی که تفکر انتقادی در جامعه گسترش نیابد، عصر اطلاعات بیش از آنکه دانش ما را افزایش دهد، جهل و اطلاعات نادرست ما را افزایش میدهد.»
او که در این سلسله سخنرانیهای «کرسی یونسکو در فرهنگ و فضای مجازی: دوفضایی شدن جهان» افزود: «در عصر شبکههای اجتماعی، ما با بارانی از دادههای درست و غلط مواجهیم که در هر لحظه از روز بر سر ما میبارند. بخشی از آنها صحیح، بخشی ناصحیح و بخش بزرگی صحیح اما نادقیقاند.»
دکتر صبار تأکید کرد: «امروزه، برخلاف گذشته، دستیابی به اطلاعات کار سختی نیست و با مقداری سواد رسانهای و مهارت استفاده از اینترنت میتوان به اطلاعات دست یافت، اما چیزی که حرکت به سمت جهل یا علم را از هم جدا میکند، مهارت افراد در تشخیص اطلاعات درست و نادرست است.»
از آنجا که این امکان برای ما وجود ندارد که درستی و نادرستی تمام مطالبی را که در طول روز از طریق شبکههای اجتماعی و رسانههای دیگر دریافت میکنیم، بررسی کنیم، بنابراین، تنها راهحل درست این خواهد بود: تحقیقکردن در مورد درستی و نادرستی تعداد محدودی از مطالب دریافتی (که برای ما مهماند) و نادیدهگرفتن و باورنکردن سایر مطالب.
دکتر صبّار افزود: «متأسفانه خانوادهها، جامعه و حتی نظام آموزشی کشور ما، تفکر انتقادی را در کودکان افزایش نمیدهند. کودکی که در مقابل هر آنچه در کتاب درسی یا در نصایح پدر و مادر میشنود، دیرپذیری و پرسشگری از خود نشان دهد، بیش از آنکه تشویق شود، تنبیه میشود و این، تفکر انتقادی را در کودک از بین میبرد.»
فیلم این نشست بههمراه بخش پرسشوپاسخ در کانال اینستاگرام کرسی به نشانی زیر در دسترس علاقهمندان است.
ucccdsw.ut
دیدگاهتان را بنویسید