سخنران دکتر سجادپور،اختتامیه کنفرانس بین المللی مطالعات چین
[av_slideshow size=’featured_large’ animation=’slide’ autoplay=’true’ interval=’5′ control_layout=”]
[av_slide id=’8470′][/av_slide]
[av_slide id=’8469′][/av_slide]
[av_slide id=’8471′][/av_slide]
[/av_slideshow]
[av_textblock size=” font_color=” color=”]
دکتر سیدکاظم سجادپور، نخستین سخنران مراسم اختتامیة کنفرانس بینالمللی مطالعات چین، سخنرانی خود را با دو پرسش آغاز کرد: چرا مطالعات چین؟ و اهمیت مطالعات چین بهخصوص در سیاست خارجة ایران در چیست؟ و با طرح سه نکتة کلیدی سخنان خود را ادامه داد.
نخست آنکه چین یکی از بازیگران اصلی در دنیای سیاست امروز و در شورای امنیت است. چین دورنمایی جهانی دارد. چین صرفاً قدرت نیست، بلکه دورنمایی متفاوت با غرب است. لذا، میتوانیم اصطلاح «دنیای چینی» را بهسهولت دربارة آن بهکار بریم. از این منظر دانشجویان روابط بینالملل لازم است حتماً چین را مطالعه کنند تا با نقش و دورنمای آن و نحوة دستیابی آن به اهداف جهانی خود آشنا شوند. این آشنایی در روابط سیاسی اهمیت بسزایی دارد.
دوم، چین صرفاً یک بازیگر نیست بلکه تمدن است. چین کشوری نورسیده چون آمریکا نیست. خوراک، معماری، موسیقی، ادبیات و پیشینهای از دستاوردهای بشری با خود دارد. حکمت چینی از جمله موارد مهمی است که لازم است با آن آشنا شد. حکمت زادة تمدن است. تمدن فقط معماری و فرهنگ نیست، بلکه جایگاه ویژهای در سیاست بینالملل دارد. کشورهای دارای تمدن کهن در جهان معدودند و عبارتاند از ایران، چین، بولیوی و چند کشور دیگر. صحبت از تمدن صحبت از گذشته نیست، بلکه صحبت از امروز است. تمدن بازتعریف نگاه هژمونی است به حیات بشری. در تمدن گوناگونی نهفته است و گفتگوی تمدنها مطرح میشود و بهجای تصویری سیاهوسفید، تصویری رنگی از روابط را نشان میدهد.
سوم آنکه چین حاوی تجربه است و میتوان از این بستة سرشار از تجربه آموخت. چین دوران سختی را پشت سر گذاشته است و چین بهسهولت نیست که چین شده است. مطالعة تاریخ چند قرن و دهة گذشتة چین بسیار آموزنده است. چین در اصل در دورانی مستعمرة کشورهای مختلف غربی بوده است. علاوهبر دانشجویان روابط بینالملل، دانشجویان علوم اجتماعی و سیاسی نیز لازم است با تجربة چین آشنا شوند، زیرا تجربة چین صرفاً متعلق به چین نیست و برای دیگر کشورها نیز پندآموز خواهد بود.
دکتر سجادپور ضمن ابراز خرسندی از برگزاری این نشست، مطالعة چین را برای دیگر کشورها و حتی برای خود چین، برای منطقه و برای جهان مثمرثمر خواند. وی لازمة برقراری ارتباط را داشتن شناخت و درک از طرف مقابل عنوان کرد.
[/av_textblock]
دیدگاهتان را بنویسید