سخنرانی دکتر پوررستمی در دومین همایش مطالعات چین
دکتر ناهید پوررستمی، دبیر دومین همایش بینالمللی مطالعات چین در دانشکدة مطالعات جهان دانشگاه تهران، دومین سخنران افتتاحیه در روز دوشنبه 29 شهریور 1400 بود.
دکتر پوررستمی در دو بخش سخنرانی خود را ایراد کرد. در بخش نخست، دربارة اهمیت مطالعة کشورها و رسالت دانشکدة مطالعات جهان در این امر سخن گفت. در بخش دوم، به معرفی همایش مطالعات چین و گزارشی از همایش نخست و همایش فعلی پرداخت.
دومین همایش مطالعات چین در شرایطی برگزار میشود که برنامة جامع مشترک 25 ساله با چین، و عضویت ایران در سازمان شانگهای و پنجاهمین سال برقراری روابط دیپلماتیک ایران و چین در جریان است.
معاون پژوهشی و آموزشی دانشکدة مطالعات جهان، همکاریهای سیاسی، اقتصادی و فرهنگی کشورها را برای شناخت جامع و درست از زبان، فرهنگ و تاریخ کشورها با هدف برقراری تعامل پایدار و توأم با احترام متقابل ضروری دانست و افزود: «سه عاملِ نیاز بازار و کشور، نیاز دولت، و ضرورت تربیت نیروی متخصص دانشگاهی، سبب شد دانشکدة مطالعات جهان با رویکردی نوین به مطالعات میانکشوری به تأسیس رشتههای مطالعات کشورهای مختلف اقدام نماید.»
دکتر پوررستمی با تأکید بر اهمیت رشتة مطالعات چین و نقش چین در اقتصاد جهان و دیپلماسی اقتصادی ایران، با یادآوری نخستین همایش مطالعات چین در سال 1398، و با یاد از پیشنشست دومین همایش مطالعات چین در مرداد 1400، افزود: «دومین همایش بینالمللی مطالعات چین در شرایطی برگزار میشود که تجربة برگزاری همایش نخست، و پیشنشست همایش دوم در 9 مرداد 1400 را داشتهایم. در این پیشنشست اساتید فعال در این حوزه حضور داشتند و به بیان دیدگاههای خود پرداختند تا زمینة مناسبی برای برگزاری همایش فراهم آید.»
دبیر همایش در بخش دوم سخنان خود به معرفی محورهای همایش پرداخت. وی از سه محور اصلی سخن گفت: 1. چین: ابعاد بینالمللی (47 درصد مقالات)، 2. چین: مسیر اقتصادی و سیاسی (9 درصد مقالات)، و 3. محور ویژه: روابط ایران و چین (34 درصد مقالات).
به گفتة دکتر پوررستمی، فرایند پذیرش مقالات، از 8 خرداد با اعلام فراخوان آغاز شد. 241 نفر ثبتنام انجام دادند که از این تعداد 162 نفر موفق به ارسال چیکدة خود شدند. 90 چکیده تا 28 مرداد دریافت و ارزیابی شد. 79 چکیدة تفصیلی نیز تا 12 شهریور دریافت شد.
دومین همایش مطالعات چین در 29 و 30 شهریور با 65 سخنرانی در 16 نشست تخصصی و 9 مقالة تکی برگزار خواهد شد.
دکتر پوررستمی در خاتمة سخنان خود از انجمن علمی مطالعات جهان که نهادی علمی در دانشکدة مطالعات جهان و از حامیان برگزاری نشستها و همایشهای علمی و زمینهساز فعالیت اساتید و پژوهشگران است تشکر کرد. همچنین، از کمیتة داوری همایش، بهخصوص جناب آقای بهزاد شاهنده، کمیتة سیاستگذاری همایش، بهخصوص دکتر محمد مرندی، دکتر محمد سمیعی، رئیس دانشکدة مطالعات جهان، دکتر وفایی، دکتر بذرافشان، رئیس مرکز چینشناسی، دکتر نمکی، رئیس انجمن مالی دانشکدة مدیریت دانشگاه تهران، و از توحید اسدی، دانشجوی دکتری مطالعات امریکا، مهندس سمانه شفیعی، مسئول انفورماتیک دانشکده، و زهرا جلالزاده، مسئول امور بینالملل و روابط عمومی دانشکده تقدیر و تشکر کرد.
دیدگاهتان را بنویسید