سخنرانی دکتر سمیعی در سومین همایش صلح و حل منازعه
[av_slideshow size=’featured_large’ animation=’slide’ autoplay=’false’ interval=’5′ control_layout=”]
[av_slide id=’11997′][/av_slide]
[/av_slideshow]
[av_textblock size=” font_color=” color=”]
دکتر محمد سمیعی، رئیس دانشکدة مطالعات جهان، نخستین سخنران مراسم افتتاحیة سومین همایش بینالمللی صلح و حل منازعه در روز دوشنبه 26 مهر 1400 بود.
دکتر سمیعی استمرار همایشها و نشستها را موجب شکلگیری شبکهای از علاقهمندان، صاحبنظران و اندیشهورزان در حوزههای تخصصی دانست و آن را یکی از اصول دانشکدة مطالعات جهان خواند و افزود: «در دانشکدة مطالعات جهان تلاش شده است بهجای برگزاری همایشهای مقطعی، بهدنبال نهادینهکردن مباحث مهم و شبکهسازی بین اندیشمندان در حوزههای دانشگاهی باشیم.» دکتر سمیعی یکی از اقدامات موفق در این مسیر را همایش بینالمللی صلح و حل منازعه خواند و ادامه به تبیین اهمیت صلح و حل منازعه پرداخت.
رئیس دانشکدة مطالعات جهان صلح را قوام اصلی هر تمدنی خواند و ادامه داد: «انسانها بدون صلح و حل منازعه هرگز نمیتوانند در کنار هم زندگی کنند، چه در گروههای کوچکی مثل خانواده یا قبیله و چه در گروههای بزرگتر در شهرها و کشورها. رکن اصلی هر تمدن زیستن صلحآمیز در کنار هم و رفع مسالمتآمیز منازعات است.»
دکتر سمیعی رسالت دانشکدة مطالعات جهان را مطالعة کشورها خواند. این دانشکده در 21 رشته و در دو مقطع کارشناسیارشد و دکتری پذیرای دانشجوست. وی افزود: «در مطالعة جهان باید توجه ویژهای به صلح و حل منازعه داشت. مطالعات در این دانشکده همه بر محور زندگی مسالمتآمیز در جهان استوار است. هماندیشی شکلگرفته در این همایش و در سطح بینالمللی نیز بستر و زیربنایی خواهد بود برای نهادینهترشدن تفکر صلح که قوام اصلی زندگی اجتماعی و هر تمدنی است، بهویژه تمدن اسلامی.»
رئیس دانشکدة مطالعات جهان اسلام را بهمعنای سلام، صلح و دوستی تفسیر کرد و ادامه داد: «هدف از برگزاری این همایش شکلگیری همفکری، شبکههای فکری و ارتباطی میان اندیشمندان و اندیشهورزان در موضوع صلح و حل منازعه و استحکام آن است.» دکتر سمیعی موضوع صلح و حل منازعه را موضوعی چندرشتهای، فرارشتهای و میانرشتهای خواند و افزود: «تلاش بر آن است که تمامی علاقهمندان به این موضوع را از رشتههای مختلف و از کشورهای مختلف گردهم آوریم و مخاطبان خود را هر سال نسبت به سال قبل افزایش دهیم. امید است با همیاری تمامی این افراد، نگاه صلحمحور و با محوریت حل منازعات به مطالعات جهان در کشورمان ایران و در عرصة بینالملل جایگاهی فراتر از جایگاه فعلی کسب کند.»
دکتر سمیعی ضمن ابراز تأسف از اینکه بهدلیل همهگیری کرونا نتوانستیم میزبان اساتید و پژوهشگران از سراسر دنیا باشیم، ابزار امیدواری کرد که در همایش بعدی بتوان بهطور حضوری در تهران و دانشکدة مطالعات جهان میزبان این اندیشمندان و متفکران بود.
دکتر سمیعی در پایان سخنان خود از کمیتة سیاستگذاری و داوری علمی همایش و از جناب آقای دکتر علیاکبر علیخانی (دبیر علمی همایش)، جناب آقای دکتر محمد سلطانینژاد (دبیر اجرایی همایش)، سرکار خانم مهندس سمانه شفیعی (رئیس واحد انفورماتیک)، سرکار خانم زهرا جلالزاده (مسئول امور بینالملل و روابط عمومی)، همچنین از دیگر همکاران اجرایی همایش سرکار خانم دکتر سعیده کوزهگری، جناب آقای حسین ابراهیمی، سرکار خانم زهرا حسنی، و جناب آقای رضا شجاعی تشکر و قدردانی کرد.
[/av_textblock]
دیدگاهتان را بنویسید