دکتر محمد مرندی، دومین سخنران مراسم اختتامیة کنفرانس بینالمللی مطالعات چین
[av_slideshow size=’featured_large’ animation=’slide’ autoplay=’true’ interval=’5′ control_layout=”]
[av_slide id=’8477′][/av_slide]
[av_slide id=’8476′][/av_slide]
[av_slide id=’8475′][/av_slide]
[/av_slideshow]
[av_textblock size=” font_color=” color=”]
دکتر محمد مرندی، دومین سخنران مراسم اختتامیة کنفرانس بینالمللی مطالعات چین، ضمن معرفی گروه زبان چینی در دو مقطع کارشناسی و کارشناسیارشد در دانشگاه تهران و استادان جوان و پرتوان این گروه، گسترش مطالعات دربارة چین را راهی برای شناخت بیشتر این کشور عنوان کرد. دکتر مرندی سخنان خود را بر پایة نگاه غرب و رسانههای غربی و اتاقهای فکر غربی به چین بیان کرد. تا دوسه سال پیش معدود مطالبی در رسانههای غربی از جمله واشنگتنپست دربارة چین دیده میشد که در این گزارشها نگاه غربیان به چین سراسر منفی بود. امروز، چین همه چیز را تحت سیطرة خود گرفته است. همین نگاه در مورد روسیه نیز دیده میشد.
به گفتة دکتر مرندی، شناخت جامعة چینی، بهدلیل رابطة چندبعدی حاکم در این کشور دشوار است. دکتر مرندی ضمن انتقاد از اینکه شناخت چینیها نیز از ایران از نگاه رسانههای غربی است، بیان داشت تا زمانی که چینیها شناخت درستی از جامعة ایران کسب نکنند، مشکلات در روابط میان دو کشور ادامه خواهد یافت و لازم است موانع عدم شناخت از سر راه روابط این دو کشور برداشته شود، زیرا چین به شدت از طرف آمریکا تحریکپذیر است. به بیان وی، چین یکی از کشورهای مهم در روابط میان ایران و آمریکاست. چین گرچه مسئولیتی در قبال ایران ندارد، کشوری است دارای تمدن و با 105 میلیارد جمعیت که ایران در مقایسه با آن استانی از استانهای این کشور محسوب میشود.
دکتر مرندی ضمن تشویق دانشجویان و استادان به مطالعة چین، بر شناخت هر چه بیشتر چین تأکید داشت. همچنین، در معرفی ایران به چین نیز خواهان اقدامات جدی بود و گسترش راههای ارتباطی دو کشور را به نفع هر دو خواند. وی یکی دیگر از راههای افزایش این شناخت متقابل را برگزاری نشستهای مشابه و نیز استفاده از ابزارهایی چون هنر، بهخصوص هنر سینما، عنوان کرد.
[/av_textblock]
دیدگاهتان را بنویسید