دکتر بهزاد شاهنده، چهارمین سخنران مراسم اختتامیة کنفرانس بینالمللی مطالعات چین
[av_slideshow size=’featured_large’ animation=’slide’ autoplay=’true’ interval=’5′ control_layout=”]
[av_slide id=’8486′][/av_slide]
[av_slide id=’8487′][/av_slide]
[av_slide id=’8488′][/av_slide]
[/av_slideshow]
[av_textblock size=” font_color=” color=”]
دکتر بهزاد شاهنده، چهارمین سخنران مراسم اختتامیة کنفرانس بینالمللی مطالعات چین، ضمن ابراز رضایت از برگزاری این همایش و کیفیت خوب مقالات ارائهشده در آن، بهعنوان فردی که سالها دربارة چین مطالعه داشته است، نکات آموزندة بسیاری در مقالات عنوان داشت. وی ضمن تأکید بر بخش تجربهآموزی از چین که در سخنان دکتر سجادپور گفته شد، بیان داشت چین دارای تاریخ معاصر است و گذشتة بسیار سختی را پشت سر گذاشته است. چین در مقایسه با تاریخ دیگر کشورها، پیشینة بسیار دشواری را طی کرده است و دیگر کشورها از جمله اروپا، آمریکا و ژاپن ستم بسیاری بر این کشور روا داشتهاند.
دکتر شاهنده در بیان دیگر نکتة مهم مطرح در سخنرانیها افزود، اگر میخواهید چین را بشناسید، باید آمریکا، روسیه و ژاپن را نیز بشناسید. بدون توجه به تاریخچة مشترک این چهار کشور، درک چین ممکن نخواهد بود. وی افزود، روابط آمریکا و چین در بدترین شرایط خود قرار دارد و آمریکا به این قطعیت رسیده است که در برقراری ارتباط با چین اشتباهی مهلک مرتکب شده است و باید دربارة آیندة روابط خود با چین تغییراتی جدی اعمال دارد. وی موفقیت چین با شرکت هوآوی را موفقیتی مهم خواند که با وجود تلاشهای بسیار آمریکا با مشارکت انگلیس حاصل شد. به باور این استاد چینشناس، چین امروز به جایگاهی دست یافته است که دیگر نمیتوان آن را انکار کرد. چین انگلستان را آن هم در شرایط خروج از اتحادیة اروپا، تهدید کرده است که اگر نتواند جایگاه خود را در خانة خود حفظ کند، جای او را خواهد گرفت.
دکتر شاهنده مجدداً یادآور شد، بدون مشارکت چین، هیچ تغییری در دنیای امروز ممکن نیست. به باور وی چین کشوری رادیکال نیست، بلکه کشوری سازنده و هوشیار در برداشتن گامهای خود است. چین بارها و بارها بیان داشته است که روابط آن با آمریکا کلید کلیدهاست. گامهای خود را کاهسته و پیوسته برداشته است و روابط خود را با آمریکا در همه حال حفظ کرده و با آن به مدار رفتار کرده است، چرا که فناوری مورد نیاز خود را از آمریکا دریافت میدارد. از طرفی، روابط خود را با عربستان نیز گسترش خواهد داد، زیرا سیاست خارجی چین بر پایة اقتصاد و واقعگرایی و دادوستد استوار است.
دبیر علمی کنفرانس در جمعبندی سخنان اختتامیة خود افزود، چین دو چیز را با هم تلفیق کرده است: یکی توسعة اقتصادی و دیگری مشروعیتبخشیدن به جامعة چینی. چین با بازکردن درهای خود رو به جهان، صاحب پیشرفتهای بسیاری شد. چین با پیشرفتهای نرمافزای خود توانست به جایگاه فعلی خود دستیابد. چین در هر حوزهای که ورود کند بهدنبال برد برد خواهد بود و در مروادات آن با پاکستان نیز به عینه دیده شد.
[/av_textblock]
دیدگاهتان را بنویسید