دومین همایش بینالمللی صلح و حل منازعه در دانشکدة مطالعات جهان برگزار شد
[av_textblock size=” font_color=” color=”]
دومین همایش بینالمللی صلح و حل منازعه در دانشکدة مطالعات جهان دانشگاه تهران در دو روز دوشنبه و سهشنبه 3 و 4 آذر 1399 بهصورت مجازی برگزار شد.
در افتتاحیة این همایش شش سخنرانی انجام شد: سخنرانی دکتر محمدسمیعی، رئیس دانشکدة مطالعات جهان دانشگاه تهران؛ دکتر سعیدرضا عاملی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی؛ دکتر محمدکاظم علویپناه، استاد بینالمللی و پژوهشگر برجستة دانشگاه تهران؛ دکتر جان اوبرگ، استاد دانشگاه لوند سوئد، رئیس مؤسسة فراملی مطالعات صلح و آیندهپژوهی؛ دکتر زپتا شینواری، برندة جایزة جهانی ابنسینای یونسکو؛ و دکتر علیاکبر علیخانی، دبیر علمی همایش.
ادارة این نشست را حمیدرضا دشتی، دانشآموختة مطالعات امریکای دانشکدة مطالعات جهان برعهده داشت.
دکتر محمد سمیعی، رئیس دانشکدة مطالعات جهان، در مراسم افتتاحیة دومین همایش بینالمللی صلح و حل منازعه ضمن خیرمقدم به سخنرانان و مخاطبان داخلی و خارجی این همایش، به بیان دو نکتة کلیدی پرداخت.
نخست، مسئلة صلح و حل منازعه را مطرح کرد و منازعه را بخشی از طبیعت بشر خطاب کرد که در طول تاریخ همواره بوده است، چرا که انسان همواره بهدنبال خوشبختی است و خوشبختی پدیدهای متافیزیک است و هیچ گاه برای هیچ کس همة خوشبختی دستیافتنی نیست. وی افزود: «دستیافتن به تمامی نمادهای خوشبختی نیازمند مادیات است و مادیات پدیدههایی فیزیکیاند. هر تجلی خوشبختی بهخودیخود تجلیهای دیگر خوشبختی را از دست میدهد. لذا، زمینة منازعه در تاریخ و در جامعه در ابعاد مختلف همواره با انسان هست. هنر ما انسانها باید این باشد به قناعت دستیابیم، به آنچه داریم راضی باشیم تا سدی برای ایجاد منازعه فراهم گردد.» تقویت روحیه و اراده، و رفع سریع منازعات احتمالی پیشآمده در خانه و خانواده، در جامعه، در عرصة بینالملل و در محل کار راهکارهای پیشنهادی دکتر سمیعی بود.
به گفتة رئیس دانشکدة مطالعات جهان، بخش بزرگی از تاریخ جهان تاریخ منازعات است که انرژی زیادی از بشر را صرف خود میکند و متأسفانه در اکثر موارد این انرژی سازنده نیست. بنابراین، پیام اصلی این همایش این است که بتوانیم هر چه سریعتر بر این منازعات فائق شویم و به صلح برسیم و از انرژی بههدردهندة بشر بر سر منازعات جلوگیری کنیم. وی افزود: «متأسفانه، تجربیات تاریخی نشان داده است که این زمینة منازعه همواره با بشر هست و در قرن بیستم که میوههای عقلانیت مدرن در دنیا به ثمر نشست و بسیاری از فلاسفة عصر روشنگری گمان میکردند که با رفاهی که مدرنیته با خود بههمراه میآورد و با دستاوردهای علمی، دیگر منازعه از میان بشر رخت برخواهد بست، قرن بیستم خونبارترین قرن تاریخ بشر بوده است و بیش از 180 میلیون نفر کشته شدند. هر چه به آخر قرن نزدیکتر میشویم تعداد این کشتهشدگان از میان غیرنظامیان بیشتر شده است.»
به بیان وی، در قرن بیستم شاهد بودیم که جهان یکدهم جمعیت خود را در آغاز قرن از دست داد. این رویا که با پیشرفت میتوانیم زمینههای منازعه را برطرف کنیم رویای پوچی بیش نیست. زمینههای منازعه همواره با ما هست.
به گفتة دکتر سمیعی، نگاه این همایش، با توجه به نگاه میانرشتهای، پایاندادن به منازعات و ایجاد صلح است. صلح و حل منازعه پدیدههاییاند که تنها با یک رشته نمیتوان بدان پرداخت. پیام اصلی این همایش این است که به بشریت کمک کنیم این اتلاف انرژی را از میان بردارد و زمینههای رسیدن به آسایش و رفاه بیشتر برای بشریت فراهم شود. ارجنهادن به صلح و حل منازعه و طرح راهکارها از زوایای مختلف در این همایش دنبال شده است.
نکتة دوم سخنان دکتر سمیعی، اشاره به نحوة برگزاری این همایش بهصورت مجازی بهدلیل شرایط کووید 19 بود و گفت: «گرچه این برگزاری مجازی توفیق حضور پژوهشگران و فرهیختگان دانشمندان را از ما گرفته است، برکاتی نیز با خود داشته است؛ از جمله اینکه همایش در دسترستر شده است و ضبط تمامی جلسات در دسترس علاقهمندان در سراسر جهان است. سهولت ارتباط مجازی میان اعضای مختلف پنلها و مباحث مطرح در محیط مجازی با هزینهای کمتر تداومدار خواهد بود. در کنار تلخی دوری از دوستان، به این شیرینیها میاندیشیم.»
دکتر سمیعی در انتهای سخنان خود از زحمات دستاندرکاران برگزاری این همایش تشکر و قدردانی کرد. از جمله از دکتر سعیدرضا عاملی، ریاست محترم این همایش و رئیس پیشین دانشکدة مطالعات جهان تشکر کرد که چنین بنیانی را برجا نهادند؛ از دکتر علیاکبر علیخانی، دبیر علمی همایش، قدردانی کرد که صاحب ایده در حوزة صلح و حل منازعه است و در صدد تأسیس مؤسسه و رشتة صلح در دانشگاه تهران است. دکتر سمیعی این همایش را خدمت بزرگی به عرصة علم و دانش و جامعه و تاریخ دانست. همچنین، از دکتر محمد سلطانینژاد، دبیر علمی همایش؛ کمیتة محترم اعضای علمی؛ و از همکاران سرکار خانم مهندس سمانه شفیعی، رئیس انفورماتیک دانشکده؛ آقای امیررضا میرشاهی، کارشناس دبیرخانة همایش؛ سرکار خانم اعظم فرهنگیان، مسئول دفتر دانشکده؛ جناب آقای رضا شجاعی، مسئول سالن؛ و سرکار خانم زهرا جلالزاده، مسئول امور بینالملل و روابط عمومی دانشکده تشکر و قدردانی کرد.
[/av_textblock]
[av_textblock size=” font_color=” color=”]
برای مشاهده متن سخنرانی دیگر سخنرانان مراسم افتتاحیه، نام سخنران را انتخاب فرمایید.
دکتر سعیدرضا عاملی، دبیر محترم شورای انقلاب فرهنگی
دکتر علی اکبر علیخانی، دبیر علمی همایش صلح و حل منازعه
دکتر سید محمدکاظم علوی پناه، استاد بینالمللی و پژوهشگر برجستة دانشگاه تهران
دکتر جان اوبرگ، دانشگاه لوند سوئد، رئیس مؤسسة فراملی مطالعات صلح وآیندهپژوهی، با عنوان «نظم جهانی در حال تغییر و نقش صلح و آیندهپژوهی»
دکتر زپتا شینواری، برندة جایزة جهانی ابنسینای یونسکو، با عنوان «آموزش عالی و حل منازعه در جهت صلح»
[/av_textblock]
[av_textblock size=” font_color=” color=”]
نشستهای تخصصی دومین همایش صلح و حل منازعه در دو روز دوشنبه و سه شنبه 3 و 4 آذر 1399 انجام شد.
کل چکیدههای دریافتی به دفتر دبیرخانة دائمی همایش بینالمللی صلح و حل منازعه ۲۷۰ چکیده (۲۱۷ چکیدة فارسی و ۵۳ چکیدة انگلیسی) بود و از این تعداد ۲۴۵ چکیده پذیرفته شده است. تعداد مشارکتکنندگان خارجی در این همایش ۲۹ نفر از کشورهای مختلف به این شرح بوده است: امریکا ۱ نفر، انگلیس ۲ نفر، آلمان ۱ نفر، ایتالیا ۲ نفر، قطر ۱ نفر، ترکیه ۱ نفر، پاکستان ۱ نفر، روسیه ۱ نفر، چین ۲ نفر، هند ۱۲ نفر، لهستان ۱ نفر، اوگاندا ۱ نفر، نیجریه ۱ نفر، ازبکستان ۲ نفر.
نشستهای تخصصی این همایش در 17 نشست (10 نشست فارسی و 7 نشست انگلیسی) و با 62 سخنران برگزار شد.
برای مشاهده اسامی سخنرانان و عنوان مقالاتشان در این دو روز، روز مورد نظر را انتخاب فرمایید.
نشست های تخصصی روز دوشنبه 3 آذر 1399
نشست های تخصصی روز سه شنبه 4 آذر 1399
فیلم این سخنرانی ها در اینستاگرام دانشکده به نشانی زیر در دسترس علاقه مندان است.
iranian_studies_ut
[/av_textblock]
[av_textblock size=” font_color=” color=”]
اختتامیه دومین همایش بین المللی صلح و حل منازعه سه سخنران داشت. برای مشاهده سخنرانی هر سخنران، نام وی را انتخاب فرمایید.
دکتر الهه کولایی، استاد دانشگاه تهران و مؤسس گروه مطالعات منطقهای/ «زنان و ترویج صلح»
دکتر محمد سلطانینژاد، استادیار دانشگاه تهران و دبیر اجرایی همای/ «رویکرد شناختی به منازعه و گذار به صلح»
[/av_textblock]
[av_slideshow size=’featured_large’ animation=’slide’ autoplay=’true’ interval=’5′ control_layout=”]
[av_slide id=’10708′ slide_type=” video=’http://’ mobile_image=” video_ratio=’16:9′ video_controls=” video_mute=” video_loop=” video_autoplay=” title=” link_apply=” link=” link_target=”][/av_slide]
[av_slide id=’10711′ slide_type=” video=’http://’ mobile_image=” video_ratio=’16:9′ video_controls=” video_mute=” video_loop=” video_autoplay=” title=” link_apply=” link=” link_target=”][/av_slide]
[av_slide id=’10712′ slide_type=” video=’http://’ mobile_image=” video_ratio=’16:9′ video_controls=” video_mute=” video_loop=” video_autoplay=” title=” link_apply=” link=” link_target=”][/av_slide]
[/av_slideshow]
دیدگاهتان را بنویسید