خلاصه برخى از مقررات آموزشى دوره کارشناسى ارشد دانشگاه
25 دی 1397
ارسال شده توسط مدیر سایت
222 بازدید
- تعداد کل واحدهاى درسى دوره کارشناسى ارشد، با احتساب واحد پاياننامه و برحسب رشته 32 واحد است.دانشجو دروس جبرانی را برحسب نظر گروه آموزشی (حداکثر تا 12 واحد )می بایست با پرداخت شهریه بگذراند. (شهریه این دروس توسط دانشجویان دوره روزانه نیز می بایست پرداخت شود.) دانشجوى دوره کارشناسى ارشد ملزم است در هر نيمسال تحصيلى بين 8 تا 14 واحد درسى را با نظر گروه آموزشی مربوطه انتخاب کند و در صورت انتخاب واحدهاى کمبود با تشخيص شوراى پژوهشى ـ تحصيلات تکميلى پرديس/دانشکده هاى مستقل اين تعداد به 18 واحد افزايش مىيابد. در آخرين نيمسال تحصيلى نام نويسى دانشجو در کمتر از 8 واحد درسى بلامانع است .
- حضور دانشجو در تمامى برنامه ها و ديگر فعاليت هاى آموزشى و پژوهشى دوره الزامى و به صورت تمام وقت مى باشد. غيبت دانشجو در هر درس نبايد از مجموع 16/3 ساعات آن درس تجاوز کند در غير اين صورت نمره آن درس صفر محسوب مى شود. در صورتى که غيبت دانشجو در امتحان از نظر پرديس/دانشکده هاى مستقل براساس مقررات موجه تشخيص داده شود، درس مزبور حذف مى گردد در اين حالت نيز از نظر حد نصاب واحدها و طول تحصيل مراتب مانند بند 2 مورد توجه قرار خواهد گرفت.
- طول دوره کارشناسى ارشد 2 سال تحصيلى (4نيمسال) است. در صورتى که دانشجو در مدت مجاز تحصيلى نتواند، تحصيل خود را با موفقيت به اتمام برساند، جهت نیمسال پنجم با تکميل فرم تمديد سنوات توسط دانشجو و تاييد استاد راهنما و تاييد شوراى پژوهشى ـ تحصيلات تکميلى دانشکده وشوراى تحصيلات تکميلى دانشکده يک نيمسال ديگر به مدت تحصيل دانشجو اضافه مى شود. در شرایط بسیار ضروری و استثنایی جهت نیمسال ششم با تکميل فرم تمديد سنوات توسط دانشجو و تاييد استاد راهنما و تاييد شوراى پژوهشى ـ تحصيلات تکميلى دانشکده وشوراى تحصيلات تکميلى دانشکده و موافقت کمیسیون موارد خاص دانشکده يک نيمسال ديگر به مدت تحصيل دانشجو اضافه مى شود. لازم به ذکراست اين فرآيند تاقبل از تاريخ شروع ثبت نام ترم بايد تکميل گردد. تاريخ دفاع از پايان نامه تاريخ فراغت از تحصيل دانشجو محسوب مى شود .
- دانشجوى دوره کارشناسى ارشد مى تواند حداکثر يک نيمسال تحصيلى با تاييد گروه و موافقت دانشکده از مرخصى تحصيلى استفاده نمايد. مدت مرخصى تحصيلى جزو سنوات تحصيلى دانشجو محسوبمى شود در صورتى که دانشجو بدون کسب موافقت دانشکده يا پرديس/دانشکده هاى مستقل حتى يک نيمسال ترک تحصيل نمايد از ادامه تحصيل محروم مى شود. درخواست مرخصى بايد قبل از شروع نام نويسى در آغاز هر نيمسال تحصيلى به گروه آموزشى مربوط تسليم و موافقت پرديس/دانشکده هاى مستقل کسب گردد. مادران شاغل به تحصيل، مى توانند از يک نيمسال تحصيلى مرخصى زايمان (علاوه بر مرخصى مجاز دوره)، بدون احتساب در سنوات تحصيلى استفاده کنند.
- مرخصی در نیمسال اول تحصیلی دانشجو به هیچ عنوان مجاز نمی باشد.
- حداقل نمره قبولى در هر درس اعم از دروس دوره و دروس جبرانى 12 مى باشد. چنانچه دانشجو موفق به قبولى در دروس مذکور نگردد مى بايست آنها را مجدداً انتخاب و تکرار نمايد. در مورد دروس اختيارى دانشجو مى تواند با موافقت استاد راهنما درس ديگرى را به جاى آن انتخاب کند.
- ميانگين نمرات دروس دانشجو در هر نيمسال تحصيلى نبايد از 14 کمتر باشد. اگر ميانگين نمرات دانشجو در دو نيمسال تحصيلى کمتر از 14 باشد آن دانشجو از ادامه تحصيل محروم مى شود.
- دانشجويى که پس از گذرانيدن کليه واحدهاى درسى دوره بدون احتساب واحد پايان نامه ميانگين کل نمرات او از 14 کمتر باشد، در صورتى که حداکثر مدت مجاز تحصيل وى به پايان نرسيده باشد، مى تواند تعدادی از دروسى را که در آنها نمره کمتر از 14گرفته است فقط در يک نيمسال تحصيلى تکرار کند و درصورت جبران کمبود ميانگين کل، مى واند از پايان نامه دفاع کند. دانشجويى کــه به هر دليل نتواند از اين فرصت استفاده کند از ادامه تحصيل و دريافت مدرک تحصيلى محروم مى شود. ميانگين کل نمرات دانشجو بدون احتساب نمره پايان نامه در پايان دوره نبايد از 14 کمتر باشد. در غير اين صورت فارغ التحصيل شناخته نمى شود .
- دانشجو موظف است تا پايان نيمسال دوم تحصيل موضوع پاياننامه خود را با نظر استاد راهنما انتخاب کند. موضوع پايان نامه پس از تصويب شوراى پژوهشى ـ تحصيلات تکميلى قطعيت مىيابد.
- ثبت نام دانشجو در نيمسال چهارم منوط به تصويب قطعى طرح پژوهشى پايان نامه در شوراى پژوهشىـ تحصيلات تکميلى پرديس/دانشکده هاى مستقل مربوط است.
- در صورتى که پايان نامه تدوين شده درجلسه دفاع غيرقابل قبول تشخيص داده شود دانشجو مى تواند در صورت داشتن سنوات مجاز تحصيلى پايان نامه خود را کامل و بار ديگر در زمان تعيين شده بعدى دفاع نمايد. اعطاى گواهى گذراندن واحدهاى درسى دوره به دانشجويى که به هر دليل از ادامه تحصيل باز مى ماند، حسب درخواست دانشجو پس از تسويه حساب بلامانع است.
- دانشجو در بدو ورود و در اولين فرصت ممکن مى بايست نسبت به انجام مراحل فراغت از تحصيل دوره کارشناسى خود اقدام نمايد. و حداکثر در ابتداى نيمسال دوم تحصيلى با پيگيرى مستمر از وصول تاييديه تحصيلى خود اطمينان حاصل نمايد. چنانچه تاييديه تحصيلى وى به هر دليل در نيمسال دوم تحصيلى واصل نگردد از ادامه تحصيل دانشجو جلوگيرى به عمل خواهد آمد.
- حداکثر تاريخ مجاز فراغت از تحصيل دانشجو در مقطع قبلى سى و يکم شهريور ماه همان سال است. معهذا ثبت نام از پذيرفتهشدگانى که کليه واحدهاى درسى دوره کارشناسى آنان تا تاريخ مزبور به اتمام رسيده باشد ولى زمان اعلام فراغت از تحصيل به هر علت تا پايان آذر ماه باشد بلامانع است .
- پذيرفته شدگان مشمول نظام وظيفه که پس از ثبت نام از معافيت تحصيلى استفاده مى نمايند لازم است پس از فراغت از تحصيل، در موعد مقرر خود را به حوزه نظام وظيفه معرفى نمايند. از آنجا که انجام مراحل ادارى فراغت از تحصيل دانشجو به دليل بروز برخى مشکلات احتمالى ممکن است با تاخير مواجه شود لذا اين قبيل فارغ التحصيلان مى بايست براى پيگيرى به موقع کليه مراحل فراغت از تحصيل اقدام جدى نمايند.
دیدگاهتان را بنویسید