جشن نوروز، میلاد حضرت فاطمه (س) و امام علی (ع) و تولد زمستانیهای دانشکده
[av_slideshow size=’featured_large’ animation=’slide’ autoplay=’true’ interval=’5′ control_layout=”]
[av_slide id=’7901′][/av_slide]
[/av_slideshow]
[av_textblock size=” font_color=” color=”]
به مناسبت میلاد با سعادت حضرت فاطمه (س) و امام علی (ع) و در آستانة نوروزی دیگر، و تولد زمستانیهای دانشکده، خانوادة مطالعات جهان در روز سهشنبه 21 اسفند 1397 گرد هم آمدند تا در فضایی صمیمی به یمن این مناسبتهای فرخنده جشن بگیرند.
دکتر سعیدرضا عاملی، رئیس دانشکدة مطالعات جهان، ضمن تکریم دانشجویان و تشبیه معلم و شاگرد به پدر و فرزند، و درک حس معلمی با نشان از درک پدربودن و مادربودن، شادی و نشاط معلم را در شادی و نشاط چهرههای دانشجویان دانست. وی از تلاش سختکوشانة اساتید محترم دانشکده نیز تشکر کرد. از کارمندان محترم دانشکده نیز بابت زحمات و خدمات پنهان آنها در طول سال تشکر کرد و آن را ارزشمند خواند. همچنین، از زحمات گروهی همکاران در برگزاری این مراسم تجلیل کرد.
رئیس دانشکدة مطالعات جهان خاطر نشان کرد بروز عمل برای خدا نهفته در چهرة شاد است و چهرة شاد را چهرهای دانست که برای خدا زندگی میکند. وی به سخن امام حسین (ع) اشاره کرد که در آن شرایط پرمخاطره که عزیزان و اعضای خانوادة خود را از دست داده بود فرمود: «ما رایت الا جمیلا (چیز جز زیبایی ندیدم).» همچنین، به نقل از امام حسن مجتبی (ع) افزود: «اگر کسی چهرهای شاد داشته باشد، همة نیکیهای جهان به سراغش خواهد آمد.» لذا، در روایتی از حضرت امیر (ع) آمده است: «اگر کسی را لحظهای شاد کنید، باران رحمتی وارد زندگی شما خواهد شد که مدام در بارش خواهد ماند.» دکتر عاملی از این روایات نتیجهگیری کرد: «نباید بهدنبال دلیل برای اندوه بود و به دیگران و به اعضای خانواده منتقل کرد. باید بهدنبال دلیل برای شادی بود.»
دکتر به تجربة سفر خود به سیرالئون اشاره کرد که با وجودی که 90 درصد مردم زیر خط فقر بهسرمیبرند و امید به زندگانی در آنها 45 سال است و با وجود رواج ویروس ابولا در آن، در سطح شهر فریتوان مردم شاد و خندان بودند. این مردم با وجود مشکلاتی که داشتند به لحاظ مالی، غم فردا را نمیخوردند.
دکتر عاملی در خاتمة سخنان خود هیچ چیز را برای پدر و مادر سختتر از آن ندانست که قادر به تأمین نیاز فرزندان خود نباشند و نتوانند در بحران زندگی به کمک فرزند خود بشتابند و افزود: «عدم آگاهی جامع ما به مسائل و فشارهای بسیار زیاد آن بر مسئولان برای جبران اقدامات قهقرایی و قرون وسطایی آمریکا بر مردم ایران و بیست کشور دیگر، سبب میشود گاه دچار سطحیبینی شویم و چنین بپنداریم که مسئولان در غم مردم نیستند.» وی ابراز امیدواری کرد که با استفاده از حوزة اندیشة خود بتوانیم گامهایی مؤثر در این مسیر برداریم. وی نوروز را روزی نو خطاب کرد که واژهای سرشار از امید و الهامبخش بهترشدن و بهتر زیستن است. دکتر عاملی نوروز را برای همة ایام سال خواند که در فصل بهار و با پشتسرگذاشتن زمستان نمادین شده است و افزود: «إِنَّ مَعَ العُسرِ يُسرًا. خداوند در جوهر انسان این امر را نهاده که هر گاه در اوج سختی بودید، آگاه باشید که اوج نعمت بهدنبال آن خواهد آمد.» دکتر عاملی سالی پر از موفقیت و سرمایهگذاریهای بزرگ آرزو کرد و توصیه کرد: «خود را دستکم نگیرید. بهلحاظ توانایی خود را بزرگ ببینید. یقیناً موفقیتهای بزرگی پیش روی شما خواهد بود. این دانشکده همواره شاهد دانشجویان موفقی بوده است که موفقتر شدهاند و استادانی که در سطح جهانی موفقیت کسب کردهاند.» وی ضمن تبریک تولد زمستانیها، آرزو کرد که زندگانی آنها همواره بهاری باشد.
[/av_textblock]
[av_slideshow size=’featured_large’ animation=’slide’ autoplay=’true’ interval=’5′ control_layout=”]
[av_slide id=’7914′][/av_slide]
[/av_slideshow]
[av_one_full first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=”]
[av_textblock size=” font_color=” color=”]
در ابتدای این نشست دکتر امیربهرام عرباحمدی، مشاور بینالملل دانشکده، ضمن خیرمقدم به اساتید، همکاران و دانشجویان دانشکده، این مناسبهای فرخنده را تبریک گفت.
[/av_textblock]
[/av_one_full]
[av_slideshow size=’featured_large’ animation=’slide’ autoplay=’true’ interval=’5′ control_layout=”]
[av_slide id=’7915′][/av_slide]
[/av_slideshow]
[av_one_full first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=”]
[av_textblock size=” font_color=” color=”]
دکتر مجتبی رحماندوست، دانشیار مطالعات فلسطین اشغالی، با چهل سال سابقة علمی-سیاسی-اجتماعی-فرهنگی فعال در بالاترین سطوح کشور، با افتخار به شغل معلمی خود، از تمامی خانوادة مطالعات جهان خواست در هر کاری و در هر سطحی، چه در خانه و چه در اجتماع، تنها برای رضای خدا کار کنند. کار برای رضای خدا کاشتن بذری است که بیشک سر باز خواهد کرد، چه در این دنیا و چه در جهان آخرت. وی در چنین نگاهی، تکوین سلولسلول بدن انسان و به نقل از قرآن کریم، لحظه به لحظة شکلگیری شخصیتها را عنوان کرد. حرکت در جهت باطل حرکت بهسمت منفی است و در بردار تکامل، حرکت رو به عقب خواهد بود. دکتر رحماندوست تشبه باران را بهکار برد که بر سر همه میبارد، چه مسلمان و چه غیرمسلمان، چه بر مسجد و چه بر میکده. در فضایی باید حرکت کرد که انسان را به خدا نزدیک کند. چنین فضایی است که احساس بزرگی و افتخار به انسان میبخشد.
[/av_textblock]
[/av_one_full]
[av_slideshow size=’featured_large’ animation=’slide’ autoplay=’true’ interval=’5′ control_layout=”]
[av_slide id=’7908′][/av_slide]
[/av_slideshow]
[av_textblock size=” font_color=” color=”]
دکتر محمدرضا سعیدآبادی، مدیرگروه مطالعات جنوب و شرق آسیا و اقیانوسیه و دانشیار گروه مطالعات بریتانیا، با مدد از بخشی از زیارت امام رضا (ع)، در آستانة سال 1398 عاقبت بخیری و سعادتمندی و سلامتی و موفقیت را برای ایرانیان و داشتن ایرانی آباد و آزاد و آرام را از خدا طلب کرد و تحقق آرزوها و حاجات جمع را از پیشگاه خدا خواستار شد.
دکتر سعیدآبادی، نوروز را درختی تناور خواند که بر شاخسار آن میوههای مینوی فرهنگ، هنر، جاودانگی، عشق، امید و در هم پیوستگی اقوام میدرخشد. اقوام و ملل مختلف در طول قرون گذشته همواره در سایهسار این درخت کنهسال آرمیدهاند و با خوردن میوههای معطر آن شکوه و عظمت فرهنگ ایران و ایرانی را ستودهاند. رمز جاودانگی نوروز همین بس که در سپهر فرهنگ جهان صفدری و در آسمان فرهنگ ایران زمین اختری میکند.
وی رمز جاودانگی نوروز را در دیوبندی و فرشتهپیوندی خواند. کنه مراسم نوروز کنارگذاشتن کینهها و بسط خوبیهاست. زهی سعادت که نوروز با ما ایرانیان پیوندی جانی و با جهانیان پیوندی انسانی دارد و چون نگینی بر فراز قلل رفیع فرهنگ جهانی میدرخشد. بیجهت نیست که سازمان جهانی یونسکو با درک عظمت نوروز و کرنش تمام با قراردادن آن در فهرست جهانی میراث فرهنگی ناملموس و مشترک بشریت به جهانیان اعلام میکند که نوروز فقط به ایرانیان تعلق ندارد، بلکه با توجه به عشق و امیدی که از نوروز دریافت میشود میراث مشترک و جاودانة بشریت است.
من که مخمور نگاه نرگس مست توام کافرم گر التفات جام و ساغر میکنم
دکتر سعیدآبادی واگذاشتن فرهنگ خود و التفات به فرهنگهای وارداتی را کافری و ناشکری خواند. وی فرهنگ را آرایش جان و تندرستی روان دانست.
ز دانا بپرسید پس دادگر که فرهنگ بهتر بود یا گوهر
چنین داد پاسخ بدین رهنمون که فرهنگ باشد ز گوهر فزون
که فرهنگ آرایش جان بود ز گوهر سخنگفتن آسان بود
گوهر بیهنر زار و خار است و سست به فرهنگ باشد روان تندرست
وی دو اصل نگارین و بنیادین نوروز را نام برد که باید آن را بر صدر نشاند: یکی موهبت رحمانی امید و دیگری گوهر یزدانی شفقت و مهربانی و غمگساری. شکوفایی طبیعت و جنبش هستی پس از ایام زردرویی خزان و ترشرویی سرمای زمستان، بهار جان را نوید میدهد و برای آدمی مژدة شکوفایی جسم و جان است.
دکتر سعیدآبادی در ادامه به تبیین مفاهیم نوروز پرداخت. امید یعنی انتظارات مثبت از نتایج آینده. وی امید را دارای ماهیتی چندوجهی خواند و از شش بعد آن نام برد تا با شناخت آن بتوانیم امید را در جامعه افزایش دهیم و امیدآفرینی کنیم:
- بعد عاطفی (affective): احساس و هیجان در چرخة امید
- بعد شناختی (cognitive): شناخت آینده، ارزیابی از امکان دسترسی و راه رسیدن به آن
- بعد رفتاری (behavioral): فعالیت روانی، فیزیکی و اجتماعی در رسیدن به اهداف
- بعد مربوطبودگی (affiliative)، از لحاظ نزدیکبودن، صمیمیت و وابستگی
- بعد زمان (temporal): آینده، حال و گذشته
- بعد متنی (contextual): در چه برههای، در چه ظرفی، در چه موقعیتی.
دکتر سعیدآبادی در معرفی اصل دوم نوروز، گوهر یزدانی عشق و شفقت و مهربانی به یکدیگر، گفت: «اگر به زبان تمامی آدمیان و فرشتگان سخن بگوییم ولی از عشق و مهربانی بیبهره باشیم، طبل میانتهی و پرهیاهویی بیش نیستیم.» و افزود پژواک و طنین صدای عشق و مهربانی از نوروز به گوش میرسد. از دل عشق روابط باشکوه انسانی و اخلاقی متولد میشود:
بنیآدم اعضای یکدیگرند که در آفرینش ز یک گوهرند
چو عضوی بهدرد آورد روزگار دگر عضوها را نماند قرار
تو کز محنت دیگران بیغمی نشاید که نامت نهند آدمی.
وی ادامة سخنان خود را با تمثیل پیشبرد و به کشتیهایی اشاره کرد که شبها در اقیانوس از کنار هم میگذرند و گفتگویی بسیار کوتاه با یکدیگر دارند. نخست به یکدیگر علامت میدهند. سپس، صدایی در تاریکی شنیده میشود و بس. چنین است در اقیانوس زندگی. ما نیز چون دو کشتی از کنار هم میگذریم و فقط یک علامت یا یک صداست و آنگاه تاریکی و سکوت. از هم جدا میشویم و از گرفتاریی که در کشتی دیگری است بیخبر میمانیم. تنها انسان عاشق است که از احوال دیگری باخبر میشود و با او همدلی میکند و به درون کشتی دیگری میرود. اگر طنابی سست شده است، آن را محکم میکند و اگر شکستگی پیش آمده است، به اصلاح آن میکوشد.
دکتر سعیدآبادی خاتمهبخش سخنان سراسر عشق و امید خود را چنین رقم زد: «بهموازات دورشدن از دو موهبت گوهر امید به آیندة بهتر و عشق ورزیدن به دیگری، تهیشدن جامعه از این دو نیروی معنوی و درونی حیاتبخش، طبلهای روانفرسا و شیپورهای ویرانگر بهصدا درمیآید و جامعهای که روانش فرسوده و کالبدش خموده از طاعون یأس و ناامیدی و بیرحمی و بیمروتی است به مشکلات گرفتار میآید و چنین جامعهای شایستة ما ایرانیان نیست. باید بهجای دمیدن در شیپور ناامیدی و بیرحمی، سمفونی صلح، امید، مهربانی و غمگساری را در ارکستری فرهنگی بدمیم و چه چیز بهتر از ارکستری بهنام نوروز.» و به نقل از بزرگی گفت: «خداوند وعده نکرده است که آسمان پیوسته آبی و آفتابی باشد. خداوند وعده نکرده است که راه زندگی تا پایان گل و ریحان و سنبل و ضمیران باشد. خداوند وعده نکرده است آفتاب بیباران، شادی بیغم و آسایش بیرنج را؛ اما، خداوند وعده کرده است که هر روز نیرو بخشد و با هر سختی آسانی و آسایش آورد و در راه زندگی چراغ هدایت آویزد، بلاها را با لطافت درآمیزد، و از آسمان یاری فرستد با شفقتی بیدریغ و عشقی بیکرانه.»
[/av_textblock]
[av_slideshow size=’featured_large’ animation=’slide’ autoplay=’true’ interval=’5′ control_layout=”]
[av_slide id=’7918′ slide_type=” video=’http://’ mobile_image=” video_ratio=’16:9′ video_controls=” video_mute=” video_loop=” video_autoplay=” title=” link_apply=” link=” link_target=”][/av_slide]
[/av_slideshow]
[av_textblock size=” font_color=” color=”]
در این مراسم سیده نسترن پزشکی، دانشجوی پیشین مطالعات مصر، گزیدهای از شعرای مختلف دربارة نوروز و شعری از سرودههای خود دربارة امام علی (ع) را برای حضار قرائت کرد. همچنین، رویا فتاحپور، دانشجوی مطالعات هند، نیز شعری از سرودههای فریدون مشیری دربارة بهار را اجرا کرد.
[/av_textblock]
[av_slideshow size=’featured_large’ animation=’slide’ autoplay=’true’ interval=’5′ control_layout=”]
[av_slide id=’7899′][/av_slide]
[/av_slideshow]
[av_textblock size=” font_color=” color=”]
دو مهمان کوچک این نشست، نرگس سادات جوهری (فرزند سرکار خانم زهرا بویری) و حلما جلوخانی نیز در این مراسم اجرای شعر داشتند و بر شادی جمع افزودند.
سبزة هفتسین مراسم نوروزی دانشکدة مطالعات جهان، با هدف فرهنگسازی در خصوص فعالیتهای محیطزیستی و همسو با دانشگاه سبز هستة نارنج بود که پس از نوروز در خاک کاشته خواهد شد. این هفتسین با همت مریم علیزاده، دانشجوی گروه مطالعات هند، چیده شد.
[/av_textblock]
[av_slideshow size=’featured_large’ animation=’slide’ autoplay=’true’ interval=’5′ control_layout=”]
[av_slide id=’7900′ slide_type=” video=’http://’ mobile_image=” video_ratio=’16:9′ video_controls=” video_mute=” video_loop=” video_autoplay=” title=” link_apply=” link=” link_target=”][/av_slide]
[av_slide id=’7922′][/av_slide]
[av_slide id=’7920′ slide_type=” video=’http://’ mobile_image=” video_ratio=’16:9′ video_controls=” video_mute=” video_loop=” video_autoplay=” title=” link_apply=” link=” link_target=”][/av_slide]
[av_slide id=’7921′ slide_type=” video=’http://’ mobile_image=” video_ratio=’16:9′ video_controls=” video_mute=” video_loop=” video_autoplay=” title=” link_apply=” link=” link_target=”][/av_slide]
[/av_slideshow]
[av_textblock size=” font_color=” color=”]
در خاتمة این مراسم، ضمن اهدای لوح تقدیر به دانشجویان برگزیده در مسابقات ورزشی و فعالیتهای دانشکده، و به اساتید محترم و همکاران گرامی دانشکده، کیک زمستانیهای دانشکده برش خورد.
با آرزوی سلامت و عمری با عزت برای تمامی زمستانیهای دانشکده مطالعات جهان
[/av_textblock]
[av_one_third first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=”]
[av_textblock size=” font_color=” color=”]
کلارا ورشون
رناتو ماشادو
سیزو جائو
امید اسلامینیا
مگومی نوگوچی
سارا اخلاق
زهرا کلهر
آلینور بنواله
محمدامین سواری
پوریا هامونی
شاهین رحمانی
صادق بابازاده
علیرضا امانی
کامران هوشیار
باربارا اویواری
رحیم روزیطلب
فاطمه عواطف رستمی
محمد تفاق
پیام بهرامیانریگکی
هانیه پناهلو
سیدمحمدصالح ساداتاصفهانی
وحید شمسالدیننژاد
سیاوش چاوشی
فاطمه محمودی
حانیه خانعلی
حامد ناصریان
[/av_textblock]
[/av_one_third][av_one_third min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=”]
[av_textblock size=” font_color=” color=”]
ساره جمشیدی
وداد زادهبغلانی
سحر حسینباباییممقانی
ترانه کاظمنیا
پرستو خلج
صوفیا هاکل
فهیمه مرادی
مریم یوتی
خدیجه پورشعبان
ابراهیم فاخر
فرهاد رهبری
محمد استادولی
نسترن جاودانیبافراست
شیما کاظمی
چن چونهو
مریم علیزاده
سیدزکریا اسدی
مریم کریمپور
نادیا سوفیا
سجاد توسلیاصل
لوییز بیشه
مرضیه چادگانیپور
سیدامیرمحمد مرمری
انس دلوکوپ
توحید اسدی
محسن سوهانکی
محمدمهدی بهرامیبختیاری
[/av_textblock]
[/av_one_third][av_one_third min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=”]
[av_textblock size=” font_color=” color=”]
اساتید ارجمند
دکتر سعیدرضا عاملی
دکتر سیدمحمدعلی موسوی
دکتر محمدباقر قهرمانی
دکتر مریم حقروستا
دکتر علی گلمحمدی
دکتر حسن حسینی
دکتر زینب قاسمیطاری
دکتر امیربهرام عرباحمدی
دکتر روحاله حسینی
دکتر خدایار براری
همکاران گرامی
سمیه کریمپور
حمیدرضا کوهی
جواد احمدزاده
محمد جلوخانی نیارکی
نادر احمدی
شیرخدا عسگری
فیضالله محمودی
دانشجویان عزیز
صالح ساریپور
جیانگ یی
حسن اسکندری
نگار سادات ناصری
سیده نسترنپزشکی
حسین صفری
رضا تدینموغاری
[/av_textblock]
[/av_one_third][av_slideshow size=’featured_large’ animation=’slide’ autoplay=’true’ interval=’5′ control_layout=”]
[av_slide id=’7910′ slide_type=” video=’http://’ mobile_image=” video_ratio=’16:9′ video_controls=” video_mute=” video_loop=” video_autoplay=” title=” link_apply=” link=” link_target=”][/av_slide]
[av_slide slide_type=’image’ id=’7911′ video=” mobile_image=” video_ratio=” title=” link_apply=” link=’lightbox’ link_target=” video_controls=” video_mute=” video_loop=” video_autoplay=”][/av_slide]
[av_slide id=’7912′ slide_type=” video=’http://’ mobile_image=” video_ratio=’16:9′ video_controls=” video_mute=” video_loop=” video_autoplay=” title=” link_apply=” link=” link_target=”][/av_slide]
[av_slide id=’7913′ slide_type=” video=’http://’ mobile_image=” video_ratio=’16:9′ video_controls=” video_mute=” video_loop=” video_autoplay=” title=” link_apply=” link=” link_target=”][/av_slide]
[av_slide id=’7903′][/av_slide]
[av_slide id=’7904′][/av_slide]
[av_slide id=’7905′][/av_slide]
[av_slide id=’7906′][/av_slide]
[/av_slideshow]
دیدگاهتان را بنویسید