ایرانیان آفریقاییتبار ساکن در جنوب ایران
[av_textblock size=” font_color=” color=”]
با هماهنگی گروه مطالعات آفریقای مرکزی و جنوبی دانشکدة مطالعات جهان، دکتر بهناز میرزایی، استاد تمام دانشگاه بروک کانادا، طی نشستی در روز یکشنبه 18 آذر 1397، در تالار ایران دانشکده سخنرانی خود را با عنوان «ایرانیان آفریقاییتبار ساکن در جنوب ایران» به زبان انگلیسی ایراد کرد.
در ابتدای این نشست که با مشارکت انجمن ایرانی مطالعات جهان برگزار شد، دکتر امیربهرام عرباحمدی، مشاور بینالملل و مدیرگروه مطالعات آفریقای مرکزی و جنوبی دانشکده، ضمن معرفی سخنران و حضار، به دو اثر اخیر دکتر میرزایی اشاره کرد؛ یکی کتاب سرگذشت بردگی و آزادی بردگان در ایران؛ و دیگری گردآوری مجموعه مقالاتی با عنوان AFRICA AND ITS DIASPORAS: Rethinking Struggles for Recognition and Empowerment که دکتر عرباحمدی نیز نویسندة یکی از مقالات آن است.
دکتر میرزایی ورود آفریقاییان به ایران را از اوایل قرن 19 دانست. آداب محلی و خاص ایرانیان ساکن در جنوب ایران و گرایش آفریقاییان به اسلام، دو عامل مهم مهاجرت آفریقاییان به ایران بوده است. به بیان دکتر میرزایی در دورهای بر اثر فشار دولت انگلیس به دولت ایران آفریقاییان ساکن در این منطقه با برخورد نظامی مواجه شدند، اما همواره وضعیت سیاهان ساکن در ایران با سایر نقاط تفاوت فاحش داشته است. ایران همواره کشوری بهدور از نژادپرستی و تعصبات قومی بوده است و اقوام مختلف در این سرزمین با صلح در کنار هم زیستهاند. تاریخ و ادبیات ایران بهوضوح معرف این ادعاست، بهخصوص که با گرایش آفریقاییان به اسلام و قوانین اسلام بر ضد بردهداری و ترویج برابری و آزادی، موقعیت آفریقاییان در ایران تثبیت شد و هویت ایرانی یافتند. در مجلس شورای ملی نیز در سال 1929 رسماً قانون آزادی بردگان به تصویب رسید.
به باور دکتر میرزایی، این وضعیت کاملاً متفاوت با سایر نقاط، بهخصوص آمریکاست. تاریخ آمریکا تاریخی با تعصبات شدید نژادپرستانه بوده و در آن تمایز میان سیاه و سفید بسیار مهم است و اساساً شکلگیری آمریکا بر پایة نژادپرستی است.
این نشست که با استقبال حاضران همراه بود، با پرسش و پاسخ خاتمه یافت.
[/av_textblock]
[av_slideshow size=’featured_large’ animation=’slide’ autoplay=’true’ interval=’5′ control_layout=”]
[av_slide id=’7118′][/av_slide]
[av_slide id=’7117′][/av_slide]
[av_slide id=’7119′][/av_slide]
[av_slide id=’7120′][/av_slide]
[/av_slideshow]
دیدگاهتان را بنویسید