ششمين نشست از سلسلهنشستهاي ژاپنشناسي
پديدة مهاجرت كارگران ايراني به ژاپن در اواخر دهة 1360 و اوايل 1370 يكي از پديدههاي اجتماعي در جامعة ايران است كه نه آن زمان و بعد از آن چنانكه بايد و شايد به آن پرداخته نشده است. گواه اين حرف اينكه مستند «مهرآباد-ناريتا» را بايد نخستين مستند ايراني در رابطه با اين رويداد دانست كه پرداختن به آن از سوي امير باشتي اتفاق بسيار خوب و در عين حال شجاعانهاي است.
ساخت و نمايش اين مستند بهانهاي شد تا در ششمين نشست از سلسلهنشستهاي ژاپنشناسي دوشنبههاي آخر ماه دانشكدة مطالعات جهان به نمايش اين فيلم بپردازيم.
همچنين در كنار نمايش اين فيلم، الناز سيدجلالي، نويسندة كتاب ايرادي ندارد وطن بخوانماش هم دربارة تجربيات خود از مهاجرت خود و خانوادهاش سخن خواهد گفت. اين كتاب 14 ژوئن 2019 بهچاپ رسيد و دو ماه نشده تمام نسخههاي آن فروش رفت و به چاپ دوم رسيد. يكي از نويسندگان ژاپني در تمجيد از اين كتاب گفته بود: «كتابي است كه 30 سال است ما انتظار خلقش را داشتهايم.» نويسنده 28 سال بعد از مهاجرت به ژاپن در 6 سالگي، براي نخستینبار در اين كتاب تجربيات و خاطرات خود را بيان ميكند.
همچنين، در اين نشست دكتر توموكو ياماگيشي، استاد برجستة دانشگاه ميجي صحبت خواهد كرد. دكتر ياماگيشي كه از ايرانشناسان بهنام ژاپني است در همان سالهاي حضور كارگران ايراني در ژاپن، پژوهشهايي در مورد اين پديده انجام داد و حاصل اين پژوهشها را در مقالاتي بهچاپ رسانده است.
دیدگاهتان را بنویسید