نخستین نشست تخصصی سینمای هند: فیلم برفی
[av_textblock size=” font_color=” color=”]
نخستین نشست تخصصی سینمای هندوستان بههمت انجمن علمی مطالعات هند دانشکدة مطالعات جهان و با مشارکت سفارت هندوستان، در روز سهشنبه 7 اسفند 1397 در تالار حنانة دانشکدة مطالعات جهان برگزار شد.
در این مراسم دانشکدة مطالعات جهان میزبان مهمانانی از سفارت هند از جمله رایزن فرهنگی آقای وینی کومار، نفر سوم سفارت و کنسول اقتصادی و تجاری آقای تیاجی و کارمند بخش فرهنگی سفارت آقای یوگش کومار بود. در ابتدا، پس از خوشامدگویی دانشجویان رشتة مطالعات هند به مهمانان، دکتر مازیار مظفری، استادیار گروه مطالعات هند، به شرح مختصری از تاریخ ایران و هند پرداخت و به ضرورت استحکام روابط فرهنگی میان این دو کشور اشاره کرد. وی سینما را ابزاری برای شناخت جوامع و هدف از این نشست را آشنایی بیشتر با فرهنگ مردم هند عنوان کردند. همچنین، بر سخنان مقام معظم رهبری دربارة سینمای هند و لزوم شناخت آن اشاره کرد. آقای وینی کومار سخنان خود را با ابراز تسلیت به مردم ایران پیرامون حادثة تروریستی زاهدان و شهادت مرزبانان جمهوری اسلامی آغاز کرد. وی با ابراز خرسندی از افزایش تعاملات فرهنگی دو جانبه بین ایران و هند و اهمیت برگزاری این گونه نشستها، به معرفی فیلم انتخابی انجمن علمی هند برای اکران اول با نام برفی پرداخت.
بخش اصلی این نشست مربوط به اکران فیلم سینمایی برفی از فیلمهای مطرح کشور هند بود. این فیلم با بازی ستارههای سینمای هند رانبیر کاپور و پریانکا چوپرا نمایندگان هندوستان در اسکار 2012 شناخته شد و جوایز زیادی از جشنوارههای مختلف داخلی و خارجی دریافت کرد.
پس از آن آقای پرویز جاهد، فارغالتحصیل رشتة مطالعات فیلم در دانشگاه وستمینستر لندن و فارغالتحصیل کارشناسیارشد سینما از دانشکدة سینما و تئاتر تهران و از منتقدان مطرح سینمای ایران، به بیان خلاصهای از تاریخ صنعت سینمای هند پرداخت. وی به محبوبیت سینمای هند در بین مردم ایران اشاره کرد و پس از معرفی سینمای موج نوی هند خاطرنشان کرد که نخستین فیلم ناطق هندی با نام عالم آرا را ایرانی بهنام «اردشیر ایرانی» ساخته است که کارگردان نخستین فیلم ناطق سینمای ایران، یعنی دختر لر نیز شناخته میشود. وی سپس به تحلیل فیلم برفی پرداخت.
در آخر جناب آقای پورمحمدی، پژوهشگر سینمای هند و فارغالتحصیل رشتة سینما از دانشگاه اللهآباد هند که اجرای برنامه را نیز برعهده داشت پس از پاسخ به سؤالهای حضار در رابطه با فیلم اکرانشده، از ادامهدار بودن این نشست با اکران فیلمهای مهم و مطرح سینمای هند در هفتههای آتی خبر داد.
برگزاری این نشست با همکاری آقای پورمحمدی، اعضای انجمن علمی مطالعات هند خانمها مریم علیزاده، فاطمه فضلی، حانیه خانعلی، افسانه استوار، سارا اخلاق و آقای محمد سلطانیان و با همیاری ارزشمند دانشجویان رشتة مطالعات هند و ژاپن خانمها رویا فتاحپور، پرستو خلج و هانیه پناهلو و آقایان فرزان صفری و سعید بیات انجام شد.
[/av_textblock]
[av_slideshow size=’featured_large’ animation=’slide’ autoplay=’true’ interval=’5′ control_layout=”]
[av_slide id=’7826′][/av_slide]
[av_slide id=’7827′][/av_slide]
[av_slide id=’7828′][/av_slide]
[av_slide id=’7829′][/av_slide]
[av_slide id=’7830′][/av_slide]
[av_slide id=’7831′][/av_slide]
[/av_slideshow]
دیدگاهتان را بنویسید