حضور اساتید دانشگاه وستبوهمیا جمهوری چک در دانشکدة مطالعات جهان
دکتر ورونیکا سوبوتکوا، مدیرگروه مطالعات غرب آسیا، از دانشکدة هنر دانشگاه وستبوهمیا در جمهوری چک، به همراه دکتر پتر پلیکان، از اعضای هیئت علمی این دانشگاه، در روز چهارشنبه 8 آذر با دکتر سعیدرضا عاملی، رئیس دانشکدة مطالعات جهان دیدار و گفتگو کردند.
در این نشست با همراهی دکتر محمد سمیعی، مدیر گروه مطالعات ایران و جهان، دکتر محمد سلطانینژاد، مشاور بینالملل دانشکده، راههای همکاریهای مشترک علمی و آموزشی، بهخصوص در دو رشتة مطالعات ایران معاصر و شیعهشناسی، و برگزاری همایشهای مشترک بینالمللی بررسی شد.
دکتر عاملی به معرفی دانشکده و رشتههایی فعال در آن، بهویژه رشتههای تازهتأسیس «جهانیشدن و فرهنگ»، «نظام قدرت جهانی» و «مطالعات چین» و رشتة در دست تأسیس «صلح و حل منازعه»، همچنین معرفی کرسی یونسکو در فرهنگ و فضای مجازی: دوفضاییشدن جهان، پرداخت و بر اهمیت مطالعات کشوری و گسترش موضوعی رشتههای دانشکده در حوزههای مختلف مثل محیط زیست، تأکید داشت. ایشان با اشاره به تاریخ استعماری و پسااستعماری، بر فجایع غزه و نسلکشی حاکم بر آن تأکید کرد و گفت: «نسلکشی در تاریخ وجود داشته است. در فلیپین، آمریکای لاتین، اسپانیا، آفریقای جنوبی و بسیاری از کشورها شاهد نسلکشیهای بزرگی بودهایم. بااینحال، با تبلیغات وسیع غرب، صرفاً بر هولوکاست تمرکز شده است.» این استاد ارتباطات دربارة تمایز مفهومی مطالعات کشوری، مطالعات جهانی، و مطالعات منطقهای و اهمیت هریک نیز پرداخت.
معرفی دو همایش سالیانه و دوسالانة بینالمللی «صلح و حل منازعه» و «مطالعات ایران معاصر» و همایش اسفندماه با عنوان «دیپلماسی و هوش مصنوعی» دیگر بخش سخنان دکتر عاملی بود.
دکتر سوبوتکوا نیز با ابراز خرسندی از حضور در دانشکدة مطالعات جهان و آشنایی با فعالیتهای آن، زمینههای همکاری با گروه مطالعات غرب آسیای دانشگاه بوهمیا را تشریح کرد. وی ضمن ابراز تأسف از مقالات کم به زبان انگلیسی دربارة شیعهشناسی، خواستار همکاریهای مشترک علمی و آموزشی با دانشکدة مطالعات جهان دانشگاه تهران شد.
این نشست با هماهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در پراگ و جامعهالمصطفی برگزار شد.
دیدگاهتان را بنویسید