هفتادمین سالگرد کودتای 28 مرداد
هفتادمین سالگرد کودتای 28 مرداد برگزار شد.
سمینار تحلیلی به مناسبت هفتادمین سالگرد کودتای امپریالیستی 28 مرداد در ایران، در دانشکده مطالعات جهان برگزار شد.
این سمینار توسط خانه آمریکای لاتین با همکاری دپارتمان مطالعات آمریکا و دانشکده مطالعات جهان در تاریخ 1402/05/24 در دانشکده مطالعات جهان به صورت حضوری و مجازی برگزار شد. سفرای کشورهای عضو آلبا (بولیوی، کوبا، نیکاراگوئه، ونزوئلا)، ویجی پراشاد، سارا فلاندرز، فواد ایزدی و حمید شهرابی سخنرانان این سمینار بودند که در ادامه بخشی از این سخنرانیها آورده شده است.
خانم سارا فلاندرز، سخنران نخست این نشست، ضمن تشکر از برگزاری این رویداد، حضور در این جلسه را باعث افتخار خود دانست و گفت در هفتادمین سالگرد کودتای خونین سیا/ ام آی 6 در ایران علیه دولت مصدق را مورد توجه قرار دادهایم. وی ضمن اشاره به نقش جنایتکارانه آمریکا در این کودتا اذعان داشت آمریکا سالهاست جنایات خود را در این کودتا تحسین میکند و آشکارا اعتراف میکند این کودتا برای بازپس گرفتن کنترل صنعت نفت و جلوگیری از استفاده از درآمد آن در جهت منافع مردم ایران بود.
این نویسنده که از رهبران اصلی مرکز اقدام بینالملل است افزود همه اینها برای روی کار آوردن یک رژیم فاسد، یک پادشاه مطلقه، محمدرضا پهلوی بود که 26 سال از منافع نفتی واشنگتن و لندن در خلیج فارس محافظت کرد.
وی 44 سال گذشته از زمان انقلاب 57، ایران را حتی لحظهای از گزند مداخله آمریکا در امان ندانست و تلاشهای مستمر امریکا برای مقابله کشورهای همسایه علیه ایران و فروش سلاحهای صدها میلیارد دلاری به آنها را باعث بدهکار کردن کشورهای نفت خیز خواند.
فلاندرز در ادامه تمام تلاشهای امپریالیستی آمریکا را شکست خورده دانست و افزود ایران به سایر کشورهای تحریم شده کمک میکند تا تحریمهای امریکا را پشت سر بگذارند.
او در انتها خواستار پایان دادن تحریمهای اقتصادی علیه ایران و خارج شدن ملوانان و تفنگداران دریایی آمریکا از دریاهای نزدیک ایران و توقف جنگ امپریالیستی قبل ار شروع آن شد.
خانم راموس، سخنران دوم این نشست، موضوع سخنرانی خود را کودتاهایی که در کشورش بولیوی رخ داده معرفی کرد و اذعان داشت بولیوی در آمریکای لاتین بیشترین آمار کودتا را داشته است. از سال 1925 که جمهوری بولیوی شکل گرفت تا سال 2019، 34 کودتای موفق در این کشور اتفاق افتاده اما موضوع بحث کودتاهایی است که سیا در آن نقش داشته و در همان دههای اتفاق افتاده که کودتا علیه مصدق اتفاق افتاده است.
سفیر بولیوی گفت پس از سخنرانی خود در خصوص کودتاهایی که در کشورش اتفاق افتاده گفت در حال مشاهده سبک متفاوتی از ارائه قدرت آمریکا در سطح بینالمللی هستیم چراکه ایالات متحده در حال افول است و مانند قبل تسلط کامل ندارد و سعی دارد از روشهای نامتعارف و جنگهای ترکیبی مانند بهکارگیری مردم غیرنظامی استفاده کند تا بی ثباتی را در جامعه بوجود بیاورد و بعد نیروهای نظامی را وارد کند تا بتواند دولتها را کنار بزند مانند چیزی که در بولیوی شاهد آن بودیم.
وی در انتها ضمن اشاره به اینکه نقشه راه همه کودتاها یکی بوده و دولت را کنار میزنند تا بیثباتی ادامه یابد اذعان داشت تمامی این قدمها در همه کشورهای آمریکای لاتین پیاده شده است. از طریق جنگ نسل 4 یعنی جنگ رسانهای و جنگ نسل 5 که جنگ روانی است به مردم اطلاعات دستکاری شده ارائه میدهند تا از این طریق کار خودشان را پیش ببرند و اتفاقی که میافتد این است که جای جنایتکار و قربانی باهم عوض میشود. بهعنوان نمونه در بولیوی شاهد آن بودیم که گروههای جنایتکار به خیابانها آمدند و در ملا عام شروع به شکنجه نموده و مقامات را مجبور به استعفا کردند و بعد وانمود کردند که کار طرف مقابل بوده است.
سخنران سوم این نشست، سفیر نیکاراگوئه بود. ایشان نیز سخنان خود را حول محور دخالتهای آمریکا در کشورش ادامه داد که از رهبران دستنشانده حمایت میکردند. وی از قهرمانان کشورش گفت که پیمانهای وطن فروشانه کشورش را شکستند و سربازان متجاوز آمریکایی را از سرزمینشان بیرون راندند.
ایشان افزود از سال 2007 نیکاراگوئه با یک مدل اقتصادی که مورد تحسین بسیاری از کشورهای آمریکای لاتین است به سمت توسعه اقتصادی پایدار و پررونق پیش میرفت و این وضعیت مورد پسند استعمارگران نبود و در تلاشی ناموفق برای ناپایدار کردن کشور از طریق تحریمهای اقتصادی علیه دولت و مردم نیکاراگوئه بودند تا اینکه در سال 2018 با همکاری بخشی از مخالفان داخلی وطن فروش و خائن موجی از ترس و هراس بین مردم ایجاد کردند که این تلاش برای کودتا به لطف دفاع دولت و مردم ناکام ماند و خائنان در سال 2023 از کشور اخراج شدند و اکنون در کنار سروران امپریالیستی خود هستند. به این ترتیب بار دیگر دخالت آمریکاییها در نیکاراگوئه شکست خورد و ما همچنان همبستگی خود را با ملتهای برادر تقویت میکنیم.
دیدگاهتان را بنویسید