دوشنبههای پژوهش | روشهای جستجو و تحلیل داده
دکتر احسان رسولی نژاد،عضو هیات علمی دانشکده مطالعات جهان، روز دوشنبه 4 اردیبهشت 1402، سخنران نشست دوشنبههای پژوهش دانشکده مطالعات جهان با موضوع: “روشهای جستجو و تحلیل داده” بود.
دکتر رسولی نژاد سخنرانی خود را با مثالی پیرامون متناسب نبودن خروجی مقاله/ پایان نامه دانشجویان با طرح اولیه آغاز کرد و 6 مشخصه بارز انتخاب موضوع مناسب از جمله متمرکز بودن موضوع بر یک مساله، قابل جستجو بودن و مرتبط بودن با علم و دانش مرتبط با رشته دانشجو را بیان نمود.
ایشان همچنین به ریشهها و علل پایین بودن کیفیت خروجی مقالات/ پایان نامهها در انتهای کار علیرغم داشتن پروپوزال قوی پرداخت و “وضوح هدف” و “پرورش فکر و ایده” و در نهایت “شجاعت دانشجو ونترسیدن از رد شدن مقاله” را از مراحل ضروری داشتن خروجی خوب و مناسب برشمردند.
وی سه مولفه اصلی در تحقیق را بدین شرح عنوان کرد: “چه داده ای؟، از کجا؟ و با چه سطح تحلیل؟”؛ که محور مولفه اول را اهمیت، ضرورت و انگیزه دانشجو دانست و برای مولفه دوم ضمن تقسیم پایگاههای داده به دو نوع کمی و کیفی به معرفی پایگاههای مهم داده در دو بخش بین المللی و داخلی در سه حوزه “علوم سیاسی”، “علوم اقتصادی” و “فرهنگ و جامعه شناسی” پرداخت. ایشان در ادامه مولفه سوم را مهمترین بخش قلمداد کرد و عنوان کرد دانشجو باید بداند که داده در چه سطحی از تحلیل و در کجا قرار است آورده شود.
سخن پایانی این نشست پیرامون اخلاق در پژوهش، تحقیق در حال، کار حرفه ای و اصولی و تلاش در علم آموزش شکل گرفت.
دیدگاهتان را بنویسید