افتتاح نخستین مدرسة دیپلماسی
[av_textblock size=” font_color=” color=”]
با برگزاری «دورة عالی و تخصصی دیپلماسی تجاری: توسعة تجارت با چین»، نخستین مدرسة دیپلماسی کشور در دانشکدة مطالعات جهان دانشگاه تهران افتتاح شد.
در این برنامه در روز چهارشنبه 25 خرداد 1401 در تالار ملل دانشکدة مطالعات جهان، دکتر محمدجواد ظریف، عضو هیئت علمی دانشکده، به عنوان سخنران کلیدی مراسم با موضوع «انتقال مراکز قدرت در دوران گذار و فرصتهای روابط ایران و چین» سخنرانی کرد. وی با توجه به موضوع نخستین دورة مدرسة دیپلماسی، به نقش چین در تحولات جاری جهان و جایگاه این کشور در دوران گذار پرداخت. این استاد دانشکدة مطالعات جهان با اشاره به ویژگیهای دوران گذار در روابط بینالملل که از اوایل دهة 90 میلادی شروع شده است، دو خصوصیت مهم این دوران را تنوع منابع و تکثر مراکز قدرت برشمرد.
ظریف با اشاره به اهمیت ارتباط با چین و اصالت این ارتباط بهویژه در شرایط گذار افزود: «چین، برخلاف روسیه، در دام امنیتیسازی روابط با غرب، بهخصوص امریکا، نیفتاد و حاضر نشد در این بازی وارد شود که امریکا برندة آن است. این استاد برجستة روابط بینالملل با تشریح شرایط گذار افزود: «نه افراط و نه تفریط در دوران گذار روابط بینالملل نتایج خوبی در بر نخواهد داشت. امریکا در تکقطبیسازی جهان بعد از جنگهای بسیار شکست خورد؛ بهطور خاص در سوریه، علیرغم تصمیم هر دو ابرقدرت، اوضاع از کنترل آنان خارج شد.» وی با تبیین علل نگرانی عمیق امریکا از برآمدن چین گفت: «از اواسط دهة 90 میلادی تهدید اصلی امریکا چین است. هدف راهبردی چین نیز آن است که این برآمدن در حوزههای غیرامنیتی و در شرایط کاملاً مسالمتآمیز و منعطف انجام شود.»
مجیدرضا حریری، رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین، دیگر سخنران این نشست بود. ایشان با اشاره به نقش تاریخی روابط ایران و چین، به موارد متعددی از تعاملات دو کشور در طول تاریخ اشاره کرد که زمینهها و زیرساختهای مناسبی برای گسترش روابط فراهم کرده است. رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین با ذکر خاطراتی از سفر به چین و نحوة متفاوت برخورد چینیها طی سه دهة گذشته، افزود: «شناخت فرهنگ، آداب و رسوم، هنجارها، روانشناسی و عرف کشور هدف، تأثیر مستقیمی بر افزایش یا کاهش مناسبات اقتصادی و سیاسی دو کشور دارد.» حریری با اشاره به مطالب منتشرشده در فضای مجازی گفت: «مسئلة حملة چین به تایوان اساساً کذب محض است و تایوان برای چین همانند کیش برای ایران است. افزون بر آن موضوع اویغورها اساساً ساخته و پرداختة رسانههای غربی است و محال است بتوان 7 میلیون جمعیت را در اردوگاههای کار اجباری قرار داد.»
دورة عالی دیپلماسی تجاری: توسعة تجارت با چین با تدریس سایر استادان دوره و تبادل تجربیات آنها در حوزة تجارت با چین ادامه یافت و حاضران از دیدگاهها و تجارب زیستة فعالان اقتصادی به شرح زیر بهرهمند شدند:
دکتر پویا بهزادنیا، مدرس دانشگاه و دورههای تخصصی اتاق بازرگانی ایران، با موضوع خرید و فروش در وبگاههای علی بابا و آمازون
مهندس مهدی دانشدوست، مدیر امور بینالملل مرکز همکاریهای تحول و پیشرفت ریاست جمهوری، با موضوع معرفی زیستبوم استارتاپی چین، بررسی همکاریهای علمی، فناورانه و انتقال فناوری میان ایران و چین
دکتر آرش ایزدی، وکیل دادگستری و داور کمیسیون بینالمللی داوری اقتصادی و تجاری چین، با موضوع لوازم و الزامهای حقوقی تجارت با چین (ثبت شرکت، مالکیت معنوی، قراردادها، تبادلات مالی، امور اقامتی)
مهندس سید مجتبی مرعشی، معاون لجستیک و بهرهبرداری شرکت حملونقل ترکیبی سمندریل، با موضوع تعاملات ایران و چین در حوزة حملونقل و راهآهن
این برنامه با اهدای گواهینامه به شرکتکنندگان خاتمه یافت.
مدرسة تابستانی دیپلماسی با موضوعات دیگر از جمله سینما، گردشگری سلامت، هنر، توسعه تجارت با قطر، ورزش، سلامت، توسعة تجارت با اروپا، و نفت تا شهریور 1401 نشستهای متعددی برگزار خواهد کرد. علاقهمندان میتوانند با مراجعه به وبگاه آن از نحوة برگزاری آن اطلاع کسب فرمایند.
[/av_textblock]
[av_slideshow size=’featured_large’ animation=’slide’ autoplay=’true’ interval=’5′ control_layout=”]
[av_slide id=’13053′][/av_slide]
[av_slide id=’13054′][/av_slide]
[/av_slideshow]
دیدگاهتان را بنویسید