سفر علمی روسای گروه های دانشکده مطالعات جهان به روسیه
[av_one_full first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=”]
[av_slideshow size=’featured’ animation=’slide’ autoplay=’false’ interval=’5′ control_layout=”]
[av_slide id=’2602′][/av_slide]
[av_slide id=’2603′][/av_slide]
[av_slide id=’2599′][/av_slide]
[av_slide id=’2597′][/av_slide]
[av_slide id=’2598′][/av_slide]
[av_slide id=’2600′][/av_slide]
[av_slide id=’2601′][/av_slide]
[/av_slideshow]
[av_textblock size=’17’ font_color=” color=”]
به دعوت دکتر مهدی سنائی سفیر محترم ج.ا.ایران در روسیه و با هدف توسعه مناسبات علمی دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران با موسسات آموزشی پژوهشی مشابه ، هیاتی متشکل از شش تن از مدیران و اعضاء هیات علمی دانشکده مطالعات جهان :
دکتر جواد شعرباف معاون اداری مالی دانشکده و عضو هیات علمی گروه مطالعات غرب آسیا و شمال آفریقا
دکتر امیربهرام عرب احمدی مشاور بین الملل دانشکده و مدیر گروه مطالعات مرکز و جنوب آفریقا
دکتر یونس شکرخواه مدیر گروه مطالعات اروپا
دکتر علی اکبر علیخانی مدیر گروه مطالعات غرب آسیا و شمال آفریقا
دکتر محمد سمیعی مدیر گروه مطالعات ایران
دکتر سید روح الله حسینی مدیر موسسه اروپا و آمریکای شمالی دانشکده
در سفری به کشور روسیه طی روزهای سوم تا دهم اردیبهشت سال 1396 مذاکرات مهم و موثری را با چهار مرکز مهم علمی روسیه ( انستیتو مطالعات شرق شناسی آکادمی علوم روسیه ، دانشگاه دولتی لومونوسف مسکو ، مدرسه عالی اقتصاد مسکو دانشگاه ملی پژوهش و دانشگاه اروپایی سن پطرزبورگ) در شهرهای مسکو و سن پطرزبورگ انجام دادند .
در جریان مذاکره اعضاء هیات علمی دانشکده مطالعات جهان با انستیتو مطالعات شرق شناسی آکادمی علوم روسیه[1] که دکتر زهرائی نماینده دانشگاه تهران در روسیه و نمایندگانی از سفارت ایران نیز حضور داشتند دکتر عرب احمدی با ارائه توضیحاتی در مورد تاریخچه و رشته های فعلی دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران و با اشاره به مناسبات خوب طرفین طی سال های اخیر به نمایندگی از رئیس دانشکده آمادگی این مرکز علمی را برای گسترش همکاری های علمی با طرف مقابل در زمینه های مختلف اعلام نمود . در ادامه نیز هریک از اساتید ایرانی ضمن معرفی حوزه مطالعات و تحقیقات خویش ، نقطه نظرات خود را در خصوص توسعه مناسبات علمی تحقیقاتی با انستیتو مطالعات شرق شناسی آکادمی علوم روسیه ابراز نمودند .
مذاکره با اعضاء هیات علمی بخش مطالعات خاورمیانه انستیتو شرق شناسی مسکو
در این دیدار رئیس دپارتمان مطالعات خاورمیانه انستیتو مطالعات شرق شناسی آکادمی علوم روسیه نیز با ارائه توضیحاتی در مورد این مرکز بزرگ علمی و سیاست های پژوهشی آن در دوره اتحاد جماهیر شوروی و فدراسیون روسیه ، دانشگاه تهران را یکی از بزرگ ترین مراکز علمی خاورمیانه و قاره آسیا برشمرده و با اشاره به روابط بسیار خوب فیمابین متقابلا در مورد توسعه علمی با دانشکده مطالعات جهان اعلام آمادگی نمود . در ادامه نیز برخی از اساتید انستیتو شرق شناسی روسیه به طرح مباحث مختلف در مورد این مرکز و روابط آن با کشورهای مختلف منجمله جمهوری اسلامی ایران پرداختند . در بخش پایانی این جلسه که در محیطی کاملا دوستانه برگزار شد مقرر شد با همکاری و هماهنگی دکتر زهرائی نماینده دانشگاه تهران در روسیه ، سمینارها و میزگردهای مشترکی بین دانشکده مطالعات جهان و انستیتو شرق شناسی روسیه در مسکو و تهران برگزار شود . [2]
انستیتو شرق شناسی مسکو
برگزاری نشستی با دکتر آندره شوتف رئیس و اساتید دانشکده علوم سیاسی دانشگاه دولتی لومونوسف مسکو از دیگر برنامه های هیات اعزامی از دانشکده مطالعات جهان بود .[3] در این دیدار اساتید ایرانی و روس در فضایی کاملا دوستانه و مبتنی بر احترام متقابل به بررسی نقطه نظرات خود در خصوص توسعه روابط علمی طرفین ازجمله مبادله استاد و دانشجو ، چاپ مجلات و برگزاری سمینارهای مشترک پرداختند و مقرر شد با هماهنگی دکتر عاملی رئیس دانشکده مطالعات جهان و دکتر کرمی مدیر گروه مطالعات روسیه ؛ میزگرد مشترک
“بررسی مناسبات ایران و روسیه” با حضور هیاتی از دانشکده علوم سیاسی دانشگاه دولتی لومونوسف مسکو به سرپرستی دکتر شوتف در آبان ماه سال جاری در دانشکده مطالعات جهان برگزار و مذاکراتی تفصیلی در مورد تبادل استاد و دانشجو نیز بین روسای دو دانشکده صورت پذیرد .
جلسه با رئیس و اعضاء هیات علمی دانشکده علوم سیاسی دانشگاه دولتی لومونسف مسکو
دیدار با دکتر آلکسی ماسلوف رئیس و اساتید مدرسه عالی اقتصاد مسکو دانشگاه ملی پژوهش روسیه از دیگر برنامه های هیات دانشکده مطالعات جهان بود .[4] در این جلسه علاوه بر ارائه توضیحاتی در مورد دانشکده مطالعات جهان و مدرسه عالی اقتصاد توسط دکتر عرب احمدی و دکتر ماسلوف ؛ اساتید ایرانی و روس حاضر در میزگرد دیدگاه های خود را در خصوص مسائل جهانی و منطقه ای مطرح نموده و بر توسعه روابط علمی دوجانبه در بستر قرارداد همکاری های علمی دانشگاهی بین دانشگاه تهران و دانشگاه های روسیه تاکید نمودند .
جلسه با رئیس و اساتید مدرسه عالی اقتصاددانشگاه پژوهش روسیه
ملاقات با مدیران دانشگاه اروپائی سن پطرزبورگ واقع در شهر تاریخی سن پطرزبورگ آخرین بخش از برنامه های هیات اعزامی از دانشکده مطالعات جهان در مدت اقامت در کشور روسیه بود .[5] در این دیدار صمیمانه که با حضور دکتر لوماگین نیکیتا قائم مقام رئیس و چند تن از اساتید دانشگاه اروپائی سن پطرزبورگ صورت گرفت اساتید ایرانی و روس با تاکید بر روابط بسیار خوب ایران و روسیه در بخش های مختلف در ارتباط با راه های عملی توسعه مناسبات طرفین بحث و گفتگو نموده و مقرر شد دکتر آوتیکیان به نمایندگی از دانشگاه اروپائی سن پطرزبورگ با مطالعه یادداشت تفاهم همکاری های علمی دانشگاهی دانشکده مطالعات جهان و اعلام نقطه نظرات خود ، در مورد امضاء این قرارداد بین رئیس دانشگاه اروپائی سن پطرزبورگ و رئیس دانشکده مطالعات جهان هماهنگی های لازم را با مشاور بین الملل دانشکده مطالعات جهان انجام دهد.
دانشگاه اروپائی سن پطرزبورگ
در مجموع می توان گفت تمام دیدارهای رسمی هیات اعزامی از دانشکده مطالعات جهان با همتایان خود در دانشگاه های مختلف روسیه با استقبال فراوان مقامات دانشگاهی روسیه مواجه شده و در تمام این ملاقات ها روسای دانشگاه ها و مراکز علمی روسیه خواستار گسترش روابط با دانشکده مطالعات جهان در بخش های مختلف اعم از مبادله استاد و دانشجو ، چاپ مجلات مشترک ، برگزاری سمینار و میزگرد در تهران و روسیه و … شدند که حکایت از علاقه عمیق قلبی طرف روس در توسعه همکاری های علمی دانشگاهی با دانشگاه های ایران دارد . خاطرنشان می گردد در تمام این دیدارها موضوع حضور دانشجویانی از 34 کشور جهان در گروه مطالعات ایران دانشکده مطالعات جهان نیز از طرف دکتر سمیعی مطرح و آمادگی کامل دانشکده برای پذیرش دانشجویانی از کشور روسیه در این دوره در مقاطع تحصیلی کارشناسی ارشد و دکتری اعلام گردید .
***
در طول مدت اقامت اعضاء هیات علمی دانشکده مطالعات جهان در کشور روسیه جلساتی نیز با جناب آقای دکتر سنائی سفیر محترم ج.ا.ایران در روسیه برگزار و سفیر محترم جمهوری اسلامی ایران با تشریح روابط رو به رشد ج.ا.ایران و فدراسیون روسیه در همه زمینه های سیاسی ، فرهنگی و اقتصادی آمادگی سفارت ج.ا.ایران را برای ایجاد ارتباط موثر و سازنده بین دانشگاه های ایران و روسیه اعلام نمود .
شایان ذکر است در مدت اقامت هیات اعزامی از دانشکده مطالعات جهان در روسیه سفیر و اعضاء سفارت محترم ج.ا.ایران و دکتر زهرائی نماینده دانشگاه تهران در این کشور نهایت همکاری خود را در تنظیم و هماهنگی برنامه های مورد نظر در شهرهای مسکو و سن پطرزبورگ انجام دادند که بدین وسیله نهایت سپاس و قدردانی اعضاء هیات علمی دانشکده مطالعات جهان از دکتر مهدی سنائی سفیر ج.ا.ایران ، دکتر زهرائی نماینده دانشگاه تهران و آقایان محقق ، علیخانی و حسینی اعلام می گردد.
[1] – انستیتو مطالعات شرق شناسی آکادمی علوم روسیه یکی از قدیمی ترین ( 1818 ) و در عین حال معتبرترین موسسات پژوهشی کشور روسیه است که وظیفه عمده آن مطالعه و تحقیق در مورد کشورهای قاره آسیا و شمال آفریقا است.
[2] – انستیتو مطالعات شرق شناسی آکادمی علوم روسیه که سابق بر این انستیتو مطالعات شرق شناسی آکادمی علوم اتحاد جماهیر شوروی نامیده می شد در سال 1818 تاسیس شده و یکی از قدیمی ترین و معتبرترین موسسات تحقیقاتی روسیه است که به مطالعه و پژوهش در مورد کشورهای آسیائی و شمال آفریقا اختصاص دارد .
[3] –بر اساس گزارش های سالانه موسسات بین المللی رتبه بندی دانشگاه های جهان، “دانشگاه دولتی مسکو” (لومونوسف) یکی از 5 دانشگاه ممتاز این کشور محسوب می شود . این دانشگاه در رنکینگ جهانی نیز ” همواره در جایگاه ممتاز 100 دانشگاه برتر جهان جای داشته و هرسال معمولا رتبه های 60 تا 70 بین المللی را به خود اختصاص می دهد.
[4] – این دانشگاه یکی از بزرگ ترین دانشگاه های روسیه است و از لحاظ علمی در جایگاه ممتازی در این کشور و در سطح جهان قرار دارد .
[5] – دانشگاه اروپائی سن پطرزبورگ یکی از دانشگاه های مطرح و طراز اول روسیه در عرصه های علوم انسانی و اجتماعی بشمار می رود .
[/av_textblock]
[/av_one_full]
دیدگاهتان را بنویسید