نخستین جلسة سلسلهنشستهای دوشنبههای فرانسهشناسی: نشانهشناسی و نماد در فرانسه
[av_textblock size=” font_color=” color=”]
جلسۀ نخست از سلسلهنشستهای «دوشنبههای فرانسهشناسی» با عنوان «نشانهشناسی و نماد در فرانسه» با سخنرانی دکتر علی عباسی، مدیرگروه زبان و ادبیات فرانسة دانشگاه شهید بهشتی، در روز دوشنبه 8 مهر 1398 از ساعت 10 الی 11:30 در تالار فرهنگ دانشکدة مطالعات جهان برگزار شد.
دکتر عباسی با طرح مباحثی نظیر مواجه با کشور فرانسه و روششناسی فرانسوی، مقولۀ هویت نزد فرانسویان بررسی کرد و افزود: «هویت و خردجمعی در فرانسه را باید در قالبی مدرن جستجو کرد که استوار بر هویتی دیرینه است. این هویت ریشه در سه منبعِ یونان باستان، رم باستان تا رنسانس و از رنسانس (مسیحیت) تا مدرنیته دارد.»
به گفتة این استاد فرانسهشناس، آنچه شایان توجه بسیار است بررسی و مطالعۀ اسطورههاست، چرا که اساطیر یونان باستان الهامبخش هویت آن است. بدین ترتیب، پرواضح است که نگاه به جهان در شکلگیری محتوای اثر هنری یا ادبی و نظایر آن در نزد فرانسویان نقش کلیدی و اساسی دارد. در منبع اول حقیقت، نسبت من با جهان است، در منبع دوم نسبت من با خدا و در منبع سوم، با حضور فیلسوفانی نظیر کانت و بروز مدرنیته اظهار وجود میکند. در این میان «زبان» فرایندی بسیار پیچیده است و در تحلیل گفتمان نقشی بسیار اساسی ایفا میکند.
بر این اساس، هویت جمعی در بافت و ساختار آثار فرانسوی از جمله سینما و آگهیهای تبلیغاتی بهصورت ملموس دریافتپذیر است، و این هویت ریشه در سنت و اساطیر آن دارد.
این نشست با پاسخ به پرسشهای دانشجویان مطالعات فرانسه درخصوص مباحث مطرحشده خاتمه یافت.
سلسلهنشستهای دوشنبههای فرانسهشناسی، به همت مؤسسه مطالعات آمریکای شمالی و اروپا و همکاری بخش مطالعات فرانسة دانشکدة مطالعات جهان، به شکل هفتگی و بهمنظور شناخت همهجانبه و عمیقتر جامعه و فرهنگ فرانسه برگزار میشود. در هر جلسه یکی از استادان فرانسه که در این کشور زندگی کرده است و شناختی از آن دارد، به طرح دیدگاهها و موضوعات مهم در ارتباط با این کشور مهم میپردازد.
برای مشاهده دومین جلسة سلسلهنشستهای دوشنبههای فرانسهشناسی: سیاست خارجی فرانسه اینحا را انتخاب فرمایید.
تهیه و تنظیم
سارا شریفی
[/av_textblock]
[av_slideshow size=’featured_large’ animation=’slide’ autoplay=’true’ interval=’5′ control_layout=”]
[av_slide id=’9112′][/av_slide]
[av_slide id=’9113′][/av_slide]
[av_slide id=’9114′][/av_slide]
[/av_slideshow]
دیدگاهتان را بنویسید