حضور صمیمانة حجتالاسلام ابوترابی در دانشکدة مطالعات جهان
[av_textblock size=” font_color=” color=”]
حجتالاسلام و المسلمین حاج سیدمحمدحسن ابوترابیفرد، امام جمعة موقت تهران، در دیداری صمیمانه در روز شنبه 5 تیر 1400 در دانشکدة مطالعات جهان دانشگاه تهران حضور یافتند.
در این دیدار که با هماهنگی دکتر ناصر معصومی، استاد دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر پردیس فنی دانشگاه تهران، صورت پذیرفت، دکتر محمد سمیعی، رئیس دانشکدة مطالعات جهان، دکتر ناهید پوررستمی، معاون آموزشی و پژوهشی، دکتر جهانگیر کرمی، معاون اداری و مالی، دکتر امیربهرام عرباحمدی، مشاور بینالملل دانشکده و مدیرگروه مطالعات جنوب و مرکز آفریقا، دکتر علیاکبر علیخانی، مدیرگروه مطالعات غرب آسیا و شمال آفریقا، و دکتر جواد رکابیشعرباف، مدیرگروه مطالعات روسیه، به معرفی فعالیتهای دانشکدة مطالعات جهان پرداختند.
در این نشست در خصوص مسائل ایران و سایر کشورهای منطقه نیز با نگاه صاحبنظران هر حوزه در دانشکدة مطالعات جهان، گفتگو شد. حجتالسلام ابوترابی، ضمن بیان این مهم که قدرت سیاسی، اقتصادی و حتی نظامی در حال انتقال به آسیاست، با نگاه ویژه به مسائل اقتصادی افزود: «برای برقراری ارتباط اقتصادی با جهان باید قدرت اقتصادی شویم و قدرت اقتصادی شکل نخواهد گرفت، مگر آنکه بخش خصوصی در کشور فعال شود.» همچنین، خاطرنشان کرد: «جایگاه ایران و قدرت نفوذ ایران در منطقه قابلمقایسه با هیچیک از کشورهای منطقه نیست. با اینکه ایران بالاترین ظرفیت سیاسی و جغرافیایی را با کشورهای همسایهای چون عراق داراست، بهدلیل کمکاری و با وجود دارابودن زیرساختهای عظیم و بیمانند در کشور، در عرصة رقابت اقتصادی فضا را واگذار کردهایم.»
حجتالاسلام ابوترابی با انتقاد از نگاه دولتها به عرضة خدمات صرف رفاهی به مردم، خواستار تغییر نگرش به سمت تولید دانشبنیان شد. همچنین، از دانشکدة مطالعات جهان خواست تا با انجام پژوهش و مطالعات تطبیقی و عالمانه، به معرفی هرچه بیشتر زیرساختهای توسعة کشور همت گمارند و جلوی رشد ذهنیتهای منفی و رشد ناامیدی در کشور را سد کنند. ایشان از رسانههای کشور نیز انتقاد کرد که در ترویج اخبار منفی و تلخ در جامعه و دامنزدن ناآگاهانه به این ذهنیتهای منفی حرکت کردهاند.
امام جمعة موقت تهران ضمن ابراز خشنودی از حضور در دانشکدة مطالعات جهان و فعالیتهای صورتگرفته در آن، ابراز امیدواری کرد در نشستهای بیشتری در دانشکده برای ادامة مباحث مطرح حضور یابد.
دکتر سمیعی، ضمن استقبال از حضور حجتالاسلام ابوترابی در دانشکدة مطالعات جهان و بهرهمندی از دیدگاههای عالمانة ایشان، بر تقویت و معرفی هرچه بیشتر شاخصهای علم و فناوری جمهوری اسلامی ایران که جایگاه برتری را در دنیا داراست تأکید کرد.
رئیس دانشکدة مطالعات جهان، همچنین به معرفی سه همایش بینالمللی دانشکدة مطالعات جهان در سال 1400 و بیان اهمیت آن پرداخت. این سه همایش عبارت است از «دومین همایش بینالمللی مطالعات چین»، در 29 و 30 شهریور 1400؛ «سومین همایش بینالمللی صلح و حل منازعه»، در 26 و 27 مهر 1400؛ و «دومین همایش دوسالانة مطالعات ایران معاصر» در 10 و 11 آبان 1400.
[/av_textblock]
[av_slideshow size=’featured_large’ animation=’slide’ autoplay=’true’ interval=’5′ control_layout=”]
[av_slide id=’11616′][/av_slide]
[av_slide id=’11617′][/av_slide]
[av_slide id=’11618′][/av_slide]
[/av_slideshow]
دیدگاهتان را بنویسید