جستاری در ظرفیتهای ناشناخته سینمای آفریقا
9 دی 1395
ارسال شده توسط مدیر سایت
228 بازدید
دکتر امیربهرام عرباحمدی؛ مدیر گروه آموزشي مطالعات آفريقاي مركزي و جنوبي دانشکده مطالعات جهان، در بیستمین نشست پژوهشی مدرسه ملی سینمای ایران با عنوان «سینمای ملل: سینمای آفریقا» که روز سه شنبه 16 آذرماه در تالار حنانه دانشکده مطالعات جهان برگزار شد، گزارشی از پژوهش خود درباره سینمای آفریقا را ارائه نمود.
در ابتدای بیستمین نشست پژوهشی مدرسه ملی سینمای ایران که با حضور رئیس، معاونین و اعضای دپارتمانهای آموزشی مدرسه ملی سینمای ایران، استادان و دانشجوهای دانشگاهها و خبرنگاران مختلف برگزار شد، دکتر امیربهرام عرب احمدی؛ مشاور رییس دانشکده مطالعات جهان در اموربین الملل گفت: «تقریباً تاکنون تحقیق جامعی در مورد سینمای آفریقا انجامنشده است. متریالهای تصویری، فیلمها و مستندهایی که از شبکههای جهانی در مورد کشورهای قاره آفریقا به نمایش گذاشته میشوند هم متأسفانه غالباً قبایل عقبافتاده که هنوز بهصورت بدوی زندگی میکنند را به نمایش میگذارند و بیشتر چهرهای خشن از مردم این نواحی تصویر میکنند؛ اما آفریقای واقعی مملو از خوبیها، زیباییها و ارتباطات انسانی است».
مدیر گروه آموزشي مطالعات آفريقاي مركزي و جنوبي دانشکده مطالعات جهان سپس به تشریح برخی ویژگیهای سینمای آفریقا پرداخت و گفت: سینما در قاره آفریقا نیز یک کالای وارداتی بود اما بااینوجود، ریشه در تاریخ، سنتها و آیین و رسوم این قاره هم دارد. شکلگیری تدریجی سینمای آفریقای زیر خط صحرای بزرگ از اوایل دهه ۱۹۲۰شروع شد. یکی از قویترین و شاخصترین سینماهای کل قاره آفریقا، از آنِ کشور آفریقای جنوبی است؛ چه به لحاظ دارا بودن صنعت و فناوری سینمایی، چه به لحاظ علم، تجربه و لوکیشن. این سینما با چرخش مالی سالیانه ۱۲۰تا ۱۴۰میلیون دلار از کشورهای قدرتمند محسوب میشود. سینماهای اوگاندا موسوم به یوگاوود، تانزانیا، کنیا، رواندا، اتیوپی و سومالی موسوم به سومالیوود، از دیگر کشورهای دارای سینما در قاره آفریقا به حساب میآیند.
وی در پایان گفت: غول سینمای جهان که دومین سینمای بزرگ جهان را در اختیار دارد متعلق به سینمای نیجریه موسوم به نالیوود است که ارزش سهام آن پنج میلیون دلار و درآمد سالانه آن ۵۵۰میلیون دلار است.
دکتر شهابالدین عادل؛ پژوهشگر و مدرس سینما در دانشگاه هنر تهران و رامین حیدری فاروقی؛ مستندساز و مدرس دانشگاه سخنرانان دیگر نشست بودند که در خصوص گزارشی تصویری فیلم های شاخص سینمای آفریقا و بخشی از مستند ” اینجا آفریقاست ” به نمایش درآمده در نشست، به بحث و گفتگو پرداختند.
عمومی | |
20/9/1395 | |
روابط عمومی و بین الملل |
دیدگاهتان را بنویسید