انتشار کتاب چهارده قرن رابطه تجاری ایران و ژاپن
چهارده قرن رابطة تجاری ایران و ژاپن
کتاب چهارده قرن رابطة تجاری ایران و ژاپن بهدنبال برگزاری نشست تخصصی «توسعة روابط تجاری ایران و ژاپن» در 25 و 26 آذر 1398 در دانشکدة مطالعات جهان، به کوشش دکتر ناهید پوررستمی و قدرتاله ذاکری و بههمت انتشارات پرنده منتشر شد.
چهارده قرن رابطة تجاری ایران و ژاپن در 108 صفحه در قطع رقعی با چاپ رنگی و کاغذ گلاسه به زینت طبع آراسته شده است. این اثر با فرمانی از امیرالمؤمنین به مالکاشتر آغاز شده است که میفرمایند: «دربارة بازرگانان و صاحبان صنایع توصیه میکنم که با آنان بهخوبی رفتار کنی، چه گروهی که سرمایهشان را در شهر و دیار خود چه آنها که در خارج از محل زندگیشان به تجارت و رفتوآمد میپردازند؛ زیرا آنها آنچه را مردم نیازمندند، از نقاط دوردست فراهم میآورند.»
اثر به انتشار سخنرانی سخنرانان این نشست اختصاص دارد. در بخش گزارش دبیر نشست، دکتر ناهید پوررستمی، کمیتة علمی این نشست را متشکل از افراد زیر معرفی کرده است: دکتر بهرام شکوری، دکتر رضا نظرآهاری، دکتر محمدحسین عادلی، دکتر علی گلمحمدی، دکتر سهراب آذرپرند، دکتر یاماگیشی و آقای قدرتاله ذاکری؛ با هدف برگزاری چهار نشست به قرار زیر: نشست روابط تجاری ایران و ژاپن، نشست سفرای پیشین ایران در ژاپن، نشست شرکتهای تجاری، نشست انرژی. همچنین، جلسهای نیر با نمایندگان سفارت ژاپن برای بررسی نحوة همکاری در اجرای برنامههای فرهنگی مرتبط با نشست و نمایشگاه برگزار شد. در این نشست نمایشگاهی نیز از کالاها و خدمات مورد مبادله از دوران باستان تا معاصر به نمایش گذاشته شد.
پس از پیام دکتر محمد نقیزاده، مؤسس گروه مطالعات ژاپن دانشکدة مطالعات جهان دانشگاه تهران، گزارشی از مراسم افتتاحیة این نشست و افتتاح نمایشگاه آن با حضور میتسوگو سایتو، سفیر ژاپن در ایران، دکتر عباس عراقچی، معاون وزیر امور خارجه، دکتر سعیدرضا عاملی، رئیس دانشکدة مطالعات جهان، دکتر بهرام شکوری، رئیس کمیتة مشترک بازرگانی ایران و ژاپن و سایر مهمانان تنظیم شده است. از جمله موارد بهنمایش درآمده در این نمایشگاه عبارت بود از مجموعهای از کالاهای ساخت ژاپن از کلکسیون اختصاصی حمید فتحعلیزاده، اسناد کتابخانة مرکزی و مرکز اسناد جمهوری اسلامی ایران، و رونمایی از تابلوفرش ویژة المپیک 2020.
در ادامه متن سخنرانی سخنرانان افتتاحیه آمده است شامل، دکتر عباس عراقچی، معاون وزیر امور خارجه، میتسوگو سایتو، سفیر ژاپن در ایران، و دکتر سعیدرضا عاملی، رئیس دانشکدة مطالعات جهان.
در بخش بعدی اثر متن سخنرانی سخنرانان چهار نشست به قرار زیر آمده است:
- نشست روابط تجاری ایران و ژاپن؛ رئیس نشست دکتر ناهید پوررستمی؛ سخنرانان دکتر ناهید پوررستمی، یوکی هارو کوبایاشی (نمایندة ارشد دفتر جایکا در ایران)، کاتسومی سودو (مدیرعامل شرکت یابان)
- نشست سفرای پیشین ایران در ژاپن؛ رئیس نشست دکتر رضا نظرآهاری؛ سخنرانان دکتر رضا نظرآهاری، دکتر منوچهر متکی، علی ماجدی
- نشست نمایندگان شرکتهای تجاری؛ رئیس نشست دکتر بهرام شکوری؛ سخنرانان دکتر بهرام شکوری (رئیس کمیتة مشترک بازرگانی ایران و ژاپن)، کاتسومی سودو (مدیرعامل شرکت یابان)، دکتر مهدی شریفینیک (مدیرعامل شرکت بازرگانی پتروشیمی)، مهندس امیرفرهاد اسماعیلی (مدیرعامل شرکت رایز)، مهندس علی محسنینژاد
- نشست متخصصان حوزة انرژی؛ رئیس نشست دکتر محمد حسین عادلی؛ سخنرانان دکتر محمدحسین عادلی (رئیس انجمن دوستی ایران و ژاپن)، دکتر عباس ملکی (استاد دانشگاه و صاحبنظر در حوزة سیاست انرژی)، دکتر نرسی قربان (مدیرعامل شرکت بینالمللی تبدیل گاز مایع نارکنگان).
پس از نوشتههایی از اساتید و دانشجویان برگزارکنندة این نشست، گزارش اختتامیه و امضای تفاهمنامة همکاریهای علمی و پژوهشی بین دانشکدة مطالعات جهان دانشگاه تهران و اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران درج شده است.
این اثر به عکسهای رنگی مناسب هر بخش مزین است.
زهرا جلالزاده
کارشناسارشد زبانشناسی
دیدگاهتان را بنویسید