هفتمین نشست از سلسلهنشستهای مروری هفته، مروری بر توسعة اقتصادی عراق
[av_textblock size=” font_color=” color=”]
هفتمین نشست از سلسلهنشستهای مروری هفته، مروری بر تجربة توسعة اقتصادی کشورها با رویکرد مطالعات کشوری و تمرکز بر حوزة توسعة اقتصادی، با موضوع «مروری بر توسعة اقتصادی عراق (جلسة نخست)» در روز دوشنبه 11 خرداد ۱۳۹۷ در تالار فرهنگ دانشکدة مطالعات جهان با سخنرانی دکتر کهن هوشنژاد، استاد مدعو دانشکده، برگزار شد.
در این جلسه اقتصاد عراق در نیمة دوم قرن بیستم- سالهای 1950 تا 1993- بررسی شد. در این دوره عراق بهلحاظ شاخصهای اقتصادی افت شدیدی داشته است. این سقوط شدید بهخصوص در GDP سرانه بهمعنای تهیسازی نیمقرن رشد و بهبود استانداردهای زندگی بود. حال این سؤال مطرح است که چرا اقتصاد عراق با وجود ذخایر عظیم نفتی، پتانسیل کشاورزی و منابع آبی، همچنین نرخ نسبتاً بالای سواد و مهارت، دسترسی به فناوری و نظایر آن چنین سقوطی را تجربه کرده است؟
بههمین منظور در این جلسه دکتر کهن هوشنژاد علاوهبر توضیح این سقوط بیسابقه به بررسی نقش مهم نفت در اقتصاد عراق پرداخت. سپس، سیاستها و برنامههای اقتصادی عراق در دورة پادشاهی (دهة 1950)، برنامههای توسعة رژیم جمهوری (1958 تا 1968) بررسی شد. در ادامه، فلسفة اقتصادی، راهبردها و برنامههای توسعة حزب بعث، نابودی توسعه با آغاز جنگ هشت سالة عراق و ایران و نتایج اقتصادی حملة عراق به کویت مطالعه شد.
برای مشاهدة چکیده ای از جلسة دوم این نشست اینجا و برای مشاهدة چیکدة جلسة سوم این نشست اینجا کلیک فرمایید.
[/av_textblock]
[av_slideshow size=’featured_large’ animation=’slide’ autoplay=’true’ interval=’5′ control_layout=”]
[av_slide slide_type=’image’ id=’6161′ video=” mobile_image=” video_ratio=” title=” link_apply=” link=’lightbox’ link_target=”][/av_slide]
[av_slide slide_type=’image’ id=’6160′ video=” mobile_image=” video_ratio=” title=” link_apply=” link=’lightbox’ link_target=” video_controls=” video_mute=” video_loop=” video_autoplay=”][/av_slide]
[/av_slideshow]
دیدگاهتان را بنویسید