دومین جشنوارة بینالملل دانشگاه تهران و دانشگاه علوم پزشکی تهران 1399 برگزار شد
[av_textblock size=” font_color=” color=”]
دومین جشنوارة بینالملل دانشگاه تهران و دانشگاه علوم پزشکی تهران در روز شنبه 25 بهمن 1399، از ساعت 8:00 الی 11:00 به دو صورت حضوری و مجازی برگزار شد.
معاونت بینالملل دانشگاه تهران ده سال بود که جشنوارة بینالملل را هر ساله بهطور مستقل برگزار میکرد و امسال برای دومین بار با مشارکت دانشگاه علوم پزشکی تهران و دانشگاه تهران این جشنواره برگزار شد. این نشست بهصورت مجازی و با رعایت پروتکلهای بهداشتی، با حضور معدودی از افراد برگزار شد، از جمله رئیس دانشگاه تهران و رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران و معاونان بینالملل ایشان، برخی سفرا و رایزنهای سفارتخانهها، دانشجویان و اساتید دو دانشگاه.
ادارة این نشست را دکتر عبدالمجید اسکندری، مدیرکل ادارة بینالملل معاونت بینالملل دانشگاه تهران، بر عهده داشت. این جشنواره مصادف بود با ولادت امام محمد باقر (ع) و آغاز ماه رجب.
[/av_textblock]
[av_textblock size=” font_color=” color=”]
دکتر محمود نیلیاحمدآبادی، رئیس دانشگاه تهران، با ابراز دلتنگی از شور و نشاط و هیجان جشنوارههای پیشین که بدون ملاحظات کووید 19، با برنامههایی متنوع برگزار میشد، از امکان استفاده از فناوری در شرایط فعلی و رعایت پروتکلها برای برقرای ارتباط و برگزاری دومین جشنوارة بینالملل دانشگاه تهران و دانشگاه علوم پزشکی تهران ابراز خشنودی کرد. به گفتة وی، ویروس کرونا دنیا را در شوک فروبرد و رویدادهای بسیار و فرصتهایی را بههمراه داشت. دکتر نیلی به سه نکته در این باره اشاره کرد.
نخست آنکه پیشرفتهای بشر در دو دهة اخیر، باعث شد بشر به خود غره شود. شیوع این ویروس و تهدید جدی بیماریهای واگیر برای حیات بشر و عجز بشر با تمام پیشرفتهایش بهوضوح آشکار شد.
دوم، یادآور نقش بیبدیل علم بود و اینکه علم جایگزینی ندارد. بدون علم، بشر به قرون وسطی باز خواهد گشت.
سوم، یکپارچگی مردم جهان و نقش فعالیتهای بینالمللی را یادآور شد. انسانها بدون توجه به محدودیتهای مرزهای جغرافیایی، به ارتباط با هم برای غلبه بر این ویروس پرداختند؛ چرا که علم بدون مرز است و بدون همکاری مردم جهان، بشر دستاوردی نخواهد داشت.
رئیس دانشگاه تهران با اشاره به نقش مهم دانشگاهها در برقراری روابط بینالمللی، افزود: «دانشگاه نهادی بینالمللی و علمی، و پیامآور صلح و دوستی است.» سپس، به نقش مهم و فعال دانشگاه تهران و درخشش آن، بهعنوان قدیمیترین دانشگاه کشور، در صحنههای بینالمللی اشاره کرد، از جمله حضور در دو اتحادیة مهم بینالمللی، شبکههای بینالمللی، جذب دانشجویان خارجی، اجرای طرحهای مشترک بینالمللی، حضور اساتید خارجی و مقامات کشورهای مختلف در این دانشگاه. وی افزود: «امروز، حضور فیزیکی و مجازی مقامات کشورهای مختلف در این نشست، بهوضوح مبین اهمیتی است که کشورها برای علم و فناوری قائلاند و حضورشان را ارج مینهیم.»
دکتر نیلی در ادامة سخنان خود به تبیین مسئلة مهم آموزش در شرایط شیوع کووید 19 پرداخت که بهسرعت وارد شیوة مجازی شد. این سرعت در ورود سبب شد پوشش همهجانبة آموزش و محتوای آموزش با دقت کمی صورت پذیرذ.
دکتر نیلی همچنین، به تأثیر منفی این همهگیری بر حوزة پژوهش و پژوهشهای کاربردی و جذب دانشجویان بینالمللی اشاره کرد و افزود: «با تمامی این مشکلات، دانشگاه تلاش کرده است تا کسی از مدار علم و دانشاندوزی خارج نشود.»
رئیس دانشگاه تهران، بزرگترین عقبماندگی را در علم دانست و بر نقش مهم دانشگاه تهران در جلوگیری از آن اشاره کرد.
به گفتة دکتر نیلی: «همکاریهای جهانی بهزودی به غلبه بر این بیماری منتج خواهد شد. دغدغة اصلی جهان پس از کروناست. مسئلة مهم نرخ غلبه بر این بیماری و رسیدن به شرایط عادی است. اکنون در میانة این بحران بهسر میبریم و پس از آن شرایط متفاوتی پیش روی دنیاست.»
دکتر نیلی در خاتمة سخنان خود ابراز امیدواری کرد همکاریها و مشارکتهای بینالمللی افزایش یابد و از فعالان برتر در حوزة بینالملل قدردانی کرد.
[/av_textblock]
[av_textblock size=” font_color=” color=”]
دکتر عباسعلی کریمی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران، با یاد تصادم این روز با ولات امام باقر (ع)، علم و عمل به علم را ضرورت خواند. وی از اینکه در شرایط همهگیری ویروس کرونا، بهصورت حضوری و مجازی چنین جشنوارهای برگزار میشود ابراز خرسندی کرد و افزود: «این جشنواره نمودی از وجوه علم و بیانگر این مهم است که میتوان با وجود شیوع کرونا، زندگی کرد، جشنواره برگزار کرد و تلاش کنیم هیچ عاملی مانع رشد و بالندگی نباشد.»
دکتر کریمی دانشگاه علوم پزشکی را با 11 دانشکده، بیش از 2000 هیئت علمی و 14 بیمارستان بزرگ و کوچک در شرایط حاد درمانی فعلی دانشگاهی در خدمت مردم خواند و از جانفشانی، وظیفهشناسی و ایثار پزشکان، پرستاران و کادر درمان در این روزهای سخت با کار شبانهروزی و محرومیت از دیدار خانواده یاد کرد و همت این افراد بزرگ را در پشتسرگذاشتن سه موج شدید کرونا ستود و از آنان قدردانی کرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره بین اینکه 10 درصد جمعیت دانشجویی این دانشگاه را دانشجویان خارجی از کشورهای مختلف تشکیل میدهند، دانشگاه تهران را در حوزة پژوهش و آموزش بینالملل و در حوزة بهداشت و درمان دارای رتبة اول کشور و رتبة ممتاز در سطوح مختلف و در منطقه عنوان کرد.
به گفتة دکتر کریمی، «اگر به دانشگاه برسیم، بسیاری از مشکلات کشور را دانشگاهها حل خواهند کرد.»
[/av_textblock]
[av_textblock size=” font_color=” color=”]
دکتر محمدحسین صرافزاده، معاون بینالملل دانشگاه تهران، همکاری دو دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران را در ارتقای رتبة دانشگاه و در شرایط همهگیری کرونا و تطبیق با شرایط جدید و حمایت از همکاریهای بینالمللی و رفع مشکلات در کشور، ارتقای آموزش عالی، حفظ کیفیت و خدمات آموزشی ستود.
دکتر صرافزاده بر بینالمللیسازی طرحهای مهم دانشگاه، ارتباطات بین دانشگاهی، ارتباط با جهان و افزایش دانشجویان بینالمللی تأکید کرد و ابراز امیدواری کرد با گسترش این قبیل تلاشها بتوانیم دنیایی بهتر و زندگی بهتری داشته باشیم.
بهگفتة معاون بینالملل دانشگاه تهران، شرایط فعلی شرایط مطلوبی نیست و ظرفیتها دانشگاه تهران بسیار بیش از اینهاست. همچنین، پشتکار و مسئولیتپذیری همکاران دانشگاهی خود را در رسیدن به جایگاه فعلی ستود.
دکتر صرافزاده از شکلگیری برند TUMS-UT خبر داد. همچنین، از 30 مشاور بینالملل دانشگاه، کارگروههای بینالمللی در مناطق مختلف جغرافیایی، کمیتة رتبهبندی دانشگاه، مؤسسات و مراکز بینالمللی مختلف، کرسیهای یونسکو، خیرین بینالمللی و بنیاد حامیان دانشکدة فنی به ریاست دکتر فرجی دانا، و بنیاد حامیان دانشگاه تهران، به ریاست دکتر کمرهای، در حمایت از دانشجویان بینالملل تقدیر و تشکر کرد. بهطور ویژه از مرکز دیجیتال دانشگاه تهران، در برگزاری کلاسهای مجازی برای دانشجویان بینالملل تشکر کرد.
خاتمهبخش سخنان دکتر صرافزاده، تقدیر از دکتر قهرمانی، معاون بینالملل پیشین دانشگاه تهران بود که پایهگذار این جشنوارة مشارکت با دانشگاه علوم پزشکی تهران بود.
[/av_textblock]
[av_textblock size=” font_color=” color=”]
دکتر رامین کردی، معاون بینالملل دانشگاه علوم پزشکی تهران، با اشاره به نقش فعال پزشکان، پرستاران و کادر درمان در جریان همهگیری کووید 19 و در مدیریت و درمان این بیماری و تهیة واکسن، بر فعالیتهای پژوهشی مشترک و بینالمللی این دانشگاه با دیگر دانشگاههای دنیا اشاره داشت و افزود: «همکاریهای برخط متخصصان پیامدهای بزرگی داشته و بسیار ارزشمند است.» همچنین، به محدودیتها و عدمآشنایی با این امکانات و کاهش دانشجویان بینالمللی در این دانشکده با توجه به شرایط موجود اشاره داشت.
[/av_textblock]
[av_textblock size=” font_color=” color=”]
بخشی از این نشست نیز به سخنرانی مقامات کشورهای مختلف اختصاص داشت. دکتر لیندا ساکس، سفیر استرالیا در ایران، بر اهمیت روابط بینالملل حتی در شرایط همهگیری کووید 19 برای رسیدن به دنیایی بهتر تأکید کرد. وی خبر از همکاریهای خوب علمی میان دانشگاه تهران و دانشگاههای استرالیا داد و افزود: «فعالیتهای علمی شاید مدتی پنهان باقی بماند، اما هرگز از میان نخواهد رفت.»
[/av_textblock]
[av_textblock size=” font_color=” color=”]
سفیر قرقیزستان از همکاری دانشگاه تهران با دانشگاههای این کشور ابراز خرسندی کرد، از جمله برگزاری نشستها و نمایشگاههای بینالمللی؛ و امیدوار بود این همکاریها پس از غلبه بر ویروس کرونا بیش از پیش نیز گسترش یابد. وی سیامین سالگرد تأسیس جمهوری قزقیزستان را نقطة عطفی برای اجرای طرحهای علمی مشترک با دانشگاه تهران خواند.
[/av_textblock]
[av_textblock size=” font_color=” color=”]
سفیر ایتالیا، همکاریهای علمی و فرهنگی ایتالیا و ایران را دارای سابقهای طولانی و دو کشور را وارث تمدنی بزرگ خواند. تبادل استاد و دانشجو میان این دو کشور و همکاریهای علمی و آموزشی دانشگاه تهران را با دانشگاههای ایتالیا، امضای 20 تفاهمنامه بین دانشگاه تهران و دانشگاههای ایتالیا، 4 تفاهمنامة اراسموس، تأسیس رشتة کارشناسیارشد تمدن و مطالعات باستان، برنامههای مشترک در برگزاری رویدادهای بینالمللی را از اهم فعالیتهای علمی و آموزشی دانشگاه تهران با دانشگاههای ایتالیا نام برد و از دکتر نیلیاحمدآبادی برای حسن توجهش به کشور ایتالیا قدردانی کرد.
[/av_textblock]
[av_textblock size=” font_color=” color=”]
رئیس بخش ایرانشناسی دانشگاه سنتپترزبورگ نیز بر اهمیت دانشگاه علوم پزشکی تهران و دانشگاه سنتپترزبورگ بهعنوان دو نهاد مهم علمی و دانشگاهی اشاره داشت.
[/av_textblock]
[av_textblock size=” font_color=” color=”]
دکتر بهزاد مشیری، استاد دانشکدة برق و کامپیوتر دانشگاه تهران، کووید 19 و تأثیر آن را بر جهان از سه منظر اقتصادی، محیطزیستی، و آموزشی بررسی کرد.
بهگفتة دکتر مشیری تأثیر کووید 19 بر اقتصاد سبب افت اقتصادی در سراسر دنیا شد. عدة بسیاری در سراسر جهان شغل خود را از دست دادند. در عین حال فرصتهای شغلی جدیدی پدیدار شد. صنایع پزشکی و مجازیسازی فرایندها با استفاده از امکانات برخط، دیگر جنبههای تأثیر اقتصادی این همهگیری بود.
از جنبة محیطزیستی، با کاهش مسافرتها و فعالیتهای اقتصادی، محیطزیست توانست شرایط آرامی را تجربه کند.
حیطة آموزش مهمترین بخش سخنان دکتر مشیری بود با تبیین شرایط دانشجویان و اساتید و شکلگیری فرصتهای شغلی جدید برای فارغالتحصیلان.
دکتر مشیری در جمعبندی سخنان خود بر برگزاری کارگاهها و وبینارهای مجازی، اتخاذ رویکردهای جدید در پژوهش، تغییر فرایندها و تأمین امکانات و بسترهای مناسب مجازی تأکید کرد.
[/av_textblock]
[av_textblock size=” font_color=” color=”]
در بخش دیگری از این نشست اساتید و دانشجویان بینالملل دو دانشگاه نیز سخنان کوتاهی بیان داشتند. دکتر آآبیس از هند، از اقامت دو سالة خود در ایران و فعالیتهای مشترک با این دانشگاه برای غلبه بر ویروس کرونا سخن گفت. وی عضو کمپین مبارزه با کووید 19 و کلوپ ابوعلی سیناست.
[/av_textblock]
[av_textblock size=” font_color=” color=”]
زینب ابوبکر عبدالرحمان، نیز دربارة میلاد مسعود امام باقر (ع) و اهمیت علم در اسلام و حلول ماه رجب سخن گفت. وی نیز عضو کلوپ ابوعلی سیناست.
[/av_textblock]
[av_textblock size=” font_color=” color=”]
محمدتقی الشکری، دانشجوی باستانشناسی، از عراق، دربارة اهمیت داشتن الگو در پیشرفت و تعالی سخن گفت. وی با اشاره به چشمانداز سند 1404 جمهوری اسلامی ایران، بر اهمیت نقش دانشگاه تهران در دیپلماسی عمومی و نقش مهم دانشجویان بینالملل در این زمینه سخن گفت.
[/av_textblock]
[av_textblock size=” font_color=” color=”]
در این نشست پربار، کلیپهای متعددی نیز با مضامین مختلف از جمله تاریخچة غنی دانشگاه علوم پزشکی تهران و دانشگاه تهران، از سوی دانشگاه تهران و دانشگاه علوم پزشکی تهران تهیه شد و به نمایش درآمد. در کلیپی دیگر، یکی از دانشجویان بینالملل دانشگاه تهران به بیان تجربة خود در تحصیل در این دانشگاه بهصورت مجازی، در شرایط کووید 19 پرداخت. همچنین، دو دانشجوی بینالملل و فارغالتحصیل این دانشگاه در مناصب هیئت علمی و رئیس دانشگاه در کشور خود، تحصیل در دانشگاه تهران را در دانشاندوزی و پیشرفت علمی خود بسیار کارامد و مؤثر دانستند.
در کلیپی دیگر فعالیتهای دانشگاه علوم پزشکی تهران در شرایط همهگیری کرونا به نمایش درآمد.
در کلیپ معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران نیز امکانات و فعالیتها و افتخارات دانشگاه تهران در سطح ملی و بینالمللی نشان داده شد.
در کلیپ دیگر دانشگاه علوم پزشکی تهران، فرهنگ، هنر، ادبیات و علوم در ایران باستان، پس از اسلام، در دوران معاصر از قاجار تا پیروزی انقلاب اسلامی ایران و جایگاه دارالفنون و سپس دانشگاه تهران به نمایش درآمد.
گروه پرستوی مهاجر از افغانستان، و رضا جباری، دانشجوی زبان اسپانیایی دانشگاه تهران، با قطعهای از موسیقی فلامینگو، نوازندگان زندة این مراسم بودند.
[/av_textblock]
[av_textblock size=” font_color=” color=”]
در خاتمة این نشست با حضور رئیس دانشگاه تهران، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران و معاونان بینالملل ایشان، و سفیر ایتالیا، با اهدای لوح تقدیر از برگزیدگان بینالملل دو دانشگاه در حوزة اساتید، دانشجویان، و کارشناسان تجلیل شد.
از دانشکدة مطالعات جهان، جنیس وبستر، دانشجوی دکتری رشتة ایرانشناسی، از استرالیا، موفق به دریافت لوح تقدیر و جایزة بهترین دانشجوی بینالملل دانشگاه تهران شد.
[/av_textblock]
دیدگاهتان را بنویسید