برگزاری همایش بینالمللی «گفتوگوي فرهنگي آسيايي» در دانشکدة مطالعات جهان، دانشگاه تهران
دبيرخانة دايمي گفتگوهاي فرهنگي بينالمللي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با همکاری دانشکدة مطالعات جهان دانشگاه تهران، همایش بینالمللی «گفتوگوي» فرهنگي آسيايي را با حضور شخصيتهاي علمي و فرهيختة دانشگاهي، چهرههاي فرهنگي و متفكران برجستة آسيا برگزار میکند. این همایش که در روزهاي 24 الی 25 دي ماه 1396 بهمنظور تقويت تفاهم و توسعة همكاريهاي آسيايي و مقابله با تهديدهاي فزايندة خشونت و افراطيگري است، در دانشکدة مطالعات جهان دانشگاه تهران، واقع در خ کارگر شمالی، پردیس شمالی دانشگاه تهران، ورودی غربی، برگزار میشود.
در این همایش اندیشمندان برجستهای از ایران و هشت کشور آسیایی از جمله چين، مالزي، اندونزي، سنگاپور، كرة جنوبي، تايلند، فيليپين و ويتنام شرکت میکنند.
تحكيم و توسعة همكاري فرهنگي ميان كشورهاي قارة بزرگ آسيا بستري براي صلح و ثبات، و پيشرفت وگسترش فرهنگ صلح و دوستي ميان ملتهاست. گفتوگوهاي فرهنگي مستمر ميان نخبگان و انديشمندان، يكي از راهكارهاي مناسب براي رسيدن به درك و فهم مشترك و يافتن راهحل مناسب براي برونرفت از چالشهاي موجود در روابط منطقهاي است.
سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، بهمنظور فراهمکردن زمينه براي دستيابي به اين هدف ارزشمند «كنفرانس بينالمللي گفتوگوي اديان و فرهنگها در آسيا» را با همكاري مجلس شوراي اسلامي ايران و مجمع مجالس آسيايي در 20-19 شهريور 1390، در تهران برگزار كرد. طي ساليان گذشته نيز در اجراي مفاد قطعنامة پاياني آن اجلاس و بيانية تهران براي گفتوگوي اديان و فرهنگها در آسيا، اقدامات مختلفي را در مناطق مختلف آسيا به انجام رساند. از جملة اين اقدامات تأسيس دبيرخانة گفتوگوهاي فرهنگي بينالمللي است تا ابتكارها و طرحهاي دولتهاي عضو را پيگيري کند.
قابل ذکر است كميسيون تخصصي گفتگوهاي فرهنگي ايران و شرق و جنوبشرق آسيا در ادامة نشست «ميراث تمدني و فرهنگي ايران و جهان مالايي: گفتمان فرهنگي» که در بهمن سال گذشته در کوالالامپور مالزی برگزار میشود. در این همایش بر محورهای ذیر تأکید شد.
- پيوندها و ميراث مشترك فرهنگي و زمينهساز گفتگوهاي فرهنگي و مفاهمة ميان نخبگان فرهنگي
- تنوع و تكثر فرهنگي موجود در آسيا در تأمین ظرفيت برای تعامل و همكاريهاي فرهنگي
- اهميت ارزشهاي اخلاقي و معنوي در ایجاد بسترهاي مناسب برای مفاهمه و همكاري مشترك
- نقش و سهم مشتركات زباني در تقويت پيوندهاي فرهنگي
- ارزشهاي مشترك، معنويتگرايي و عرفان عاملي در امحاي خطرات راديكاليسم و افراطگرايي
- بهرهگيري از ظرفيتهاي علمي و دانشگاهي منطقه در تقويت و توسعة روابط فرهنگي.
از علاقهمندان به این حوزه برای شرکت در این همایش دعوت بهعمل میآید.
دیدگاهتان را بنویسید