برگزاری مراسم محرم در دانشکدة مطالعات جهان
[av_textblock size=” font_color=” color=”]
مراسم عزاداری سالار شهیدان، امام حسین (ع)، در روز 25 و 26 شهریور 1397 با سخنرانی اندیشمند ارجمند، دکتر محمدجواد محمدی، استادیار مطالعات فرانسة دانشکده، از ساعت 12:30 تا 14:30 در نمازخانة دانشکدة مطالعات جهان برگزار شد.
در هر دو روز مراسم، نخست با قرائت زیارت عاشورا توسط آقای شیرخدا عسگری، کارشناس آموزش دانشکده، و اقامة نماز به امامت دکتر محمدی مراسم آغاز شد. پس از اقامة نماز، در روز نخست، دکتر محمدی در شروع سخنرانی خود ضمن ابراز خرسندی از توفیق حضور در جمع عزاداران حسینی و عرض تسلیت به همین مناسبت، از برگزارکنندگان این مجلس تقدیر و از متبرکشدن هر سالة دانشکدة مطالعات جهان به عزاداری سیدالشهدا تجلیل کرد. دکتر محمدی بیان داشت: «در دستگاه امام حسین همه با هر دین و اعتقادی جایمیگیرند و این مراسم در سراسر جهان برگزار میشود. گزارش شده که در یکی از پایتختهای بزرگ اروپا 400 جلسه برای امام حسین برگزار میشود.»
دکتر محمدی محوریت سخنرانی دو روزة خود را بر پایة این سخن پیامبر خواند که فرمودند: «إنّ الحسین مصباح الهدى و سفینه النجاه.» وی با تأکید بر این مطلب به نقل از امام حسین که «نهضت من از روی ماجراجویی نیست و نمیخواهم شورش بر پا کنم.»، بهبیان شرایطی پرداخت که امام را به قیام عاشورا کشاند. دکتر محمدی در بیان این شرایط افزود: «امام حسین در شرایطی قیام کرد که کسانی که برای پیامبر شمشیر کشیده بودند بر مسند حکومت بودند؛ کسانی که قرآن آنها را فاسق خوانده بود.» وی زندهماندن اسلام را بهخاطر امام حسین خواند آن هم در شرایطی که ارزشهای پیامبر در شرف نابودی بود، هم در ایران و هم در عراق. وی در بیان شرایط آن زمانه و معرفی معاویه، به کتاب تاریخ تمدن ویلدورانت اشاره کرد که معاویه را سیاستمداری بزرگ اما بیدین معرفی میکند که کارهای بزرگی علیه اسلام کرد. دکتر محمدی افزود: «امام حسین جهاد با معاویه را واجبتر از جهاد با مشرکان میدانست. معاویه قسم خورده بود نام پیامبر را دفن کند. اما از آنجا که خدا اگر بخواهد نوری بماند، دنیا تلاش کند نمیتواند آن را خاموش کند، امروز شیعه و سنی همه به امیرالمؤمنین ارادت دارند، آن هم در شرایطی که در زمان معاویه حتی گذاشتن نام علی بر روی فرزندان جرم بود.» او در ادامه به تشریح بیشتر فعالیتهای معاویه علیه اسلام پرداخت، از جمله هزینههای گزافی که برای جعل احادیث و شبیهسازی تمامی فضایل امام علی برای باقی خلیفهها پرداخت میکرد تا آنجا که شأن نزول آیة لیلهالمبیت را که امام علی در بستر پیامبر خفت تا نقشة کفار را برای قتل پیامبر خنثی کند، به ابنملجم نسبت داد.
دکتر محمدی در ادامة سخنان خود از بدعتهای معاویه در شریعت پیامبر نام برد، از جمله حذف بسمالله از سورة نماز، حذف تلبیه در حج، خوردن طعام در ظروف طلا، و خمر شراب. وی در ادامه افزود: «این سنگ بنا را معاویه گذاشت و به یزید نیز آموخت. معاویه در زمان حیات خود برای فرزندش یزید بیعت گرفت که سه تن بیعت نکردند: امام حسین، عبداللهالعمر، عبداللهالزبیر. معاویه در سفارشش به یزید افزود که زبیر و عمر برای دنیا با تو بیعت نخواهند کرد، اما حسین مرد خداست و با او درنیفت.»
در روز دوم عزاداری سیدالشهدا، دکتر محمدی با تأکید بر نعمت اسلام و داشتن ایمان، بهخصوص اسلام با ولایت امیرالمؤمنین، به نقل از یکی از استادان کشورهای غربی گفت: «سالها پیش خدا را از ما گرفتند و هرچه کردند جایگزینی بگذارند، اما نشد. موسیقی دادند، ادبیات دادند، هنر دادند ولی هیچ یک خدا نشد.» وی افزود: «اگر ایمان در شخص یا جامعه از بین برود، جایگزین ندارد. انسان باایمان خوشبخت است. نخستین چیزی که خدا در کرة خاکی به انسان فرمود این بود که جهان مملو از نگرانی است. با ایمان از نگرانیها رها خواهید شد. امام حسین قیام کرد چون نمیتوانست اجازه دهد که ایمان مردم دزدیده شود.» وی شاهد مثال خود را کشور فرانسه آورد که بالاترین میزان مصرف قرصهای ضدافسردگی را داراست با اینکه کشوری مرفه است، در حالی که در عراق و افغانستان این آمار چنین نیست.
دکتر محمدی به نقل از کتاب صد، نوشتة مایکل هارت، تأثیرگذارترین شخصیت تاریخ را پیامبر اسلام دانست و او را بهعنوان اولین شخصیت تاریخ در کتاب صد ذکر کرد و گفت 99 نفر دیگر با فاصلة بسیار از ایشان قراردارند. وی با مقایسة اسلام با دیگر ادیان، از جمله مسیحیت افزود: «آنچه از عیسی میدانیم از پولوس قدیس است، نه از خود عیسی مسیح. ولی آنچه از اسلام مانده متعلق به پیغمبر است و امام حسین میخواست این از دست نرود.» دکتر محمدی پرچم امام حسین را هموار بلند خواند که در دل تاریکی راهنمای حق و حقیقت است و هر دینی در تاریخ از میان برود، دین حسین از میان نخواهد رفت.
دکتر محمدی در بیان این مهم که در انتخاب راه باید مصمم و اهل عمل بود، به ذکر شاهدی تاریخی پرداختند. پسر خلیفة دوم با اینکه علیه امام حسین نبود، اما به پیام امام که به او فرمود: «از فردا بترس و کمک به مرا رها نکن تا سعادتمند شوی.» عمل نکرد و با اینکه علیه امام نیز نبود، در نهایت به راه باطل رفت.
دکتر محمدی به نقل از امام حسین گفت: «هر کس به در خانة ما بیاید دستکم یکی از این چهار چیز را به او میدهیم: ایمان قوی، عمل خوب، دوستان خوب و چراغ هدایت.»
وی در ادامه افزود: «کسی که ایمان خوب داشته باشد، بهتر از کسی است که ایمان ندارد ولی عمل خوب انجام میدهد.» همچنین، با تأکید بر تأثیر کلام، به نقل از قرآن افزود: «انسان مؤمن زبان خود را درست کند، باقی کارها درست خواهد شد.»
در هر دو روز دکتر محمدی در ادامه با ذکر مظالمی که بر امام حسین و خانواده و یارانشان گذشت، بر زندهنگاهداشتن یاد عاشورا تأکید کرد.
در هر دو روز در ادامة مراسم پس از مداحی حاج جعفر جعفری، با مشارکت فعال همکاران دانشکدة مطالعات جهان در برگزاری این مراسم پرفیض، از میهمانان مجلس اباعبدالله الحسین پذیرایی شد.
[/av_textblock]
[av_slideshow size=’featured_large’ animation=’slide’ autoplay=’true’ interval=’5′ control_layout=”]
[av_slide id=’6487′][/av_slide]
[av_slide id=’6492′][/av_slide]
[av_slide id=’6498′][/av_slide]
[av_slide id=’6499′][/av_slide]
[av_slide id=’6497′][/av_slide]
[av_slide id=’6496′][/av_slide]
[av_slide id=’6491′][/av_slide]
[av_slide id=’6493′][/av_slide]
[av_slide id=’6495′][/av_slide]
[av_slide id=’6494′][/av_slide]
[/av_slideshow]
دیدگاهتان را بنویسید